בראוניז שוקולד וקרם וניל
מתכון מושלם של בראוניז שוקולד וקרם וניל עשיר נימוח וטעים, בגרסה חלבית מושלמת, ניתן לשלב ולשנות גם כקרם פרווה לקינוח מושלם או כעוגה לאירוח..
תבנית עגולה בגודל 26
החומרים
- 100 גר' שוקולד מריר
- 100 גר' מחמאה או חמאה.
- כוס סוכר גודל (כוס 220 מ"ל)
- ¾ כוס קמח.
- 3 ביצים.
- קמצוץ מלח.
- כפית תמצית רום. או ליקר אחר.
- 2 כפות קקאו.
גנאש שוקולד
- 200 גר' שוקולד מריר
- 20 גר מחמאה.
- ½ כוס שמנת מתוקה.
קרם וניל
- ½ 1 שמנת מתוקה
- 1 חב' אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפות סוכר.
אופו ההכנה
תחילה ממיסים במיקרוגל את השוקולד יחד עם המחמאה. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים ומקררים.
מחחמים תנור לחום של 180 מעלות.
בקערה גדולה מקציפים את הביצים ומוסיפים את הסוכר והמלח עד לקבלת קצף אחיד ונפוח.
מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מוסיפים את הקמח ושאר המרכיבים ומערבבים היטב עד אשר כל המרכיבים נטמעים פנימה ונוצרת תערובת אחידה ללא גושים.
משמנים את התבנית ושופכים לתוכה את הבלילה ומשטחים בצורה שווה.
מכניסים לתנור שחומם מראש לכ20 דקות.
קרם וניל
מקציפים את השמנת מתוקה יחד עם הסוכר והאינסטנט פודינג עד לקבלת קצף יציב. אפשר להוסיף כחצי כוס חלב.
גנאש שוקולד
ממיסים במיקרו גל את השוקולד המחמאה ושאר המרכיבים מערבבים היטב ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקv/ ללא גושים.
מערבבים ומצננים.
לאחר שהעוגה נאפתה והתקררה לחלוטין, מורחים עליה שכבה נדיבה של קרם וניל ומכניסים למקרר להתייצבות.
כאשר הקרם התייצב היטב על העוגה שופכים בנדיבות את כל השוקולד גנאש ומכניסים למקרר.
בתיאבון.
מתכון מושלם לרולדה