גלילוני שניצל ממולאים
גלילוני שניצל עשויים מבצק שניצל ממולא בכל טוב.
החומרים
בצק העוף
- פרפר חזה עוף טחון דקדק.
- 1 תפוח אדמה טחון
- 3 כפות קמח.
- 1 כפית מלח.
- מעט כורכום.
- ¼ כוס מים בהדרגה.
מילוי
- 1 בצל קצוץ דקדק.
- 1 שן שום.
- 50 גר' צנוברים שטופים וקלויים.
- 200 גר' בשר בקר טחון.
- 1 עגבנייה מקולפת.
- פטרוזיליה קצוצה דקדק.
- תבלינים.
- פלפל שחור גרוס.
- ראס אל חנות.
- פלפל שטה טחון או פפריקה מעושנת.
- מלח או מרק עוף
ציפוי
- ½ כוס קמח.
- 1 ביצה.
- 1 כוס פירורי לחם מטובלים.
- שמן לטיגון
לרוטב
- 2 שיני שום כתושות.
- 2 כפות שמן זית.
- ½ כוס צ'ילי מתוק.
- ½ כוס צ'ילי חריף.
- קורט מלח.
- ¼ כוס מים.
- פלפל חריף שטה או פפריקה מעושנת
אופן הכנת בצק העוף
בקערה שופכים את הקמח, המלח, והמים ומערבבים עד לקבלת בצק דליל.
טוחנים תפוח אדמה סוחטים אותו מנוזלים ושמים בקערה יחד עם הבצק.
טוחנים את העוף ומוסיפים הכול לקערת הבצק ומערבבים היטב היטב עד לקבלת בצק גמיש וקל לעבודה. אם צריך מוסיפים מים או קמח ושמים בצד למנוחה של כמה דקות.
לאחר מכן שוטפים היטב את הצנוברים מסננים מנוזלים וקולים אותם על אש נמוכה במחבט.
מקלפים עגבנייה מוציאים לה את הפנימי וחותכים קוביות.
קוצצים פטרוזיליה דקדק .
לאחר מכן מקצצים בצל אחד ומטגנים אותו עד שיזהיב ומוסיפים לו את הבשר התבלינים, הצנוברים העגבנייה, השום ומערבבים היטב עד לקבלת מילוי טעים ואחיד. מכבים את האש ושמים את הפטרוזיליה ומערבבים ומניחים לזה להתקרר מעט.
אופן הכנת הגלילונים
מכינים מכל הבצק כדורים בגודל של כדור טניס.
חותכים חתיכות ניילון נצמד בגודל בערך של דף A4 בכמות של כדורי הבצק ומשטחים אותם על משטח העבודה.
שמים על הניילון באמצע כדור בצק ומכסים בניילון, ובעזרת כף היד פותחים ומשטחים את כדורי הבצק כמו פיתה דקה לעובי של 1 ס"מ, אם נדבק אפשר להוסיף מעט קמח.
מרימים את הניילון ושמים לרוחב מהמילוי סוגרים ומגלגלים את הניילון כך שנוצרת מעין נקניקיה ארוכה, סוגרים מהצדדים ושמים על מגש ומכניסים למקפיא שיתייצבו מעט.
לאחר שהתייצבו 'הנקניקיות' מוציאים אותם מהמקפיא,
שמים ביצה בצלחת עמוקה , בצלחת נוספת קמח, וצלחת אחרת פירורי לחם.
את הגלילונים מרפדים תחילה בקמח, ואז טובלים בביצה, ולפירורי לחם, מצפים הכול ויישר לתוך המחבט ומטגנים בשמן עמוק על אש בינונית. בתום הטיגון שמים על נייר סופג.
מתכון להכנת בנטז' – לביבות תפוחי אדמה במילוי בשר
הכנת הרוטב
במחבט שמים שמן זית ו2 שיני שום מעוכות או כתושות.
שופכים את הצ'ילי, ומוסיפים, מלח, פפריקה או פלפל שטה, מים ומערבבים היטב.
לאחר שהכול מוכן מניחים בקערה יפה שופכים את הרוטב מעל ומקשטים בפטרוזיליה טרייה קצוצה דקדק.