דג מושט חריף אש
דג של ערב שבת מנה ראשונה. רוטב טעים, עשיר ופיקנטי שאפשר להתענג על הטעם עם חלה שלמה. מומלץ לעשותו בחריפות בינונית ולא מוגזמת על מנת שיהיה אפשר ליהנות מטעמו העשיר של הדג והרוטב.
החומרים
- 4-5 מנות פילה מושט.
- 2 כפות פפריקה גדושות.
- 7 שיני שום.
- כוס חומוס מבושל ומקולף.
- ¼ כף מלח.
- לימון.
- שמן.
- ½ כף כורכום.
- זר כוסברה.
- 5-6 פלפלים חריפים יבשים.
- ½ גמבה אדומה חתוכה לרצועות דקות.
אופן ההכנה
תחילה שוטפים פלפלים יבשים חריפים ומנקים אותם מהגזע הקטן, מרוקנים את הזירעונים ומשרים במים עד שזה מתרכך.
לאחר מכן ממליחים את נתחי הדג במלח ולימון ומשרים במקרר כשעה בערך או יותר.
לאחר מכן שוטפים היטב גם את הדג וגם את הפלפלים החריפים.
הרכבת התבשיל
קוצצים זר כוסברה דק ודק ומניחים חצי ממנו בתחתית הסיר (סיר שטוח ורחב.) על הכוסברה מניחים את נתחי הדג לאחר שנשטפו היטב ומעליו מפזרים את שארית הכוסברה שנשארה.
מוסיפים את הפלפלים את רצועות הגמבה ואת רצועות קליפת הלימון. (הקליפה ללא הלבן, אך ורק את הצהוב)
מוסיפים את השום חתוך לפרוסות יפות ומאורכות.
ממליחים לפי הטעם מוסיפים את החומוס המבושל ומתבלים בכורכום ועליו שופכים מים בערך כוס או פחות. הדג מגיר מעט נוזלים לכן לא כדאי שיהיה רוטב מרקי
מביאים לרתיחה על אש בינונית נמוכה כעשרים דקות בערך.
טיפ : חשוב לשלב את הכורכום מאחר והוא משנה את גוון הצבע מאדום לכתום יפהפה.
בקערה נפרדת מוסיפים כ 2 כפות פפריקה חריפה או מתוקה או גם וגם.
מוסיפים את השמן ומערבבם היטב עד שכל התערובת מתמוססת ונהפכת לאחידה והטעמים נפתחים.
חשוב מאוד שלא יהיו גושים שלפפריקה.
מכסים את הסיר מוסיפים עוד כמה דקות עד לצמצום הרוטב והתגבשותו. טועמים בודקים שלא חסר מלח או תיבול.
טעים מאד עם חלה
לצפיה במתכון להכנת חלה לחצו על חלה
חלה מתוקה לשבת
ובתיאבון