חלות שבת מתוקות ומהודרות
אחד מסמלי השבת הוא החלה , ככל שהן תהיינה טעימות, יפות, קלועות ומושקעות כך יראה שולחן השבת.
חלות שבת חשובות לי מאד ואני דואגת לאפות אותן האחרונות. ממש סמוך לזמן כניסת השבת כך שהן חמות וקרנצ'יות עדיין על השולחן.
ככל שכמות הרצועות גדולה יותר כך הקליעה מורכבת יותר ויפה יותר.
צפו בסרטון להכנת חלת שבת מהודרת ומתוקה בערוץ היוטיוב שלי "ערוץהתבשילים הטובים"!
מתכון לשלוש חלות.
חומרים
- 1 ק"ג קמח.
- 2 כפות שמרים.
- רבע כוס סוכר.
- רבע כוס שמן.
- 1 כף מלח גדושה.
- 2 ביצים גודל M.
- ¼ 2 כוסות מים. (כוס מדידה 240 מ"ל)
ציפוי
- ביצה.
- שומשום.
למתכון להכנת לחמניות רכות עם זעתר ושמן זית
אופן ההכנה
בקערת המיקסר שמים 1 שקית ק"ג קמח מנופה. מוסיפים את הסוכר, 2 כפות שמרים יבשים ומערבבים היטב עד אשר שלושת המרכיבים נטמעים זה בזה.
לאחר מכן מוסיפים את השמן, הביצים, כוס אחת של מים והמלח ושוב מערבלים היטב ומוסיפים כוס מים נוספת ומערבלים היטב היטב.
כדי שהבצק יהיה רך וגמיש מאד מוסיפים עוד קצת מים לפי הצורך…
לאחר שהבצק התגבש היטב מערבלים עוד מספר דקות עד לקבלת המרקם הרצוי.
מכסים במגבת או בניילון נצמד את הבצק ונותנים לו מנוחה והתפחה ראשונית של כשעה.
אפשר למרוח מעליו מעט שמן על מנת שלא ידבק הבצק בדפנות הקערה.
לאחר שעברה שעה והבצק תפח, מוציאים אותו מן הקערה אל משטח מקומח מעט, ומרדדים אותו היטב עד שיצא ממנו האוויר.
מחלקים אותו לשתיים-עשר כדורים בגודל כדור טניס. או שמחלקים את הבצק לארבע וכל חלק לחלק שוב לארבע.
מכינים את הרצועות של החלות בגודל של כ20 ס"מ לערך ומתחילים את תהליך הקליעה.
ארבע רצועות שניים חיצוניים שניים באמצע, את האמצע עושים איקס לאחר שיש לנו איקס פנימי לוקחים את הרצועה השמאלית מהסוף ומביאים אותה על האיקס אחד לפני הרצועה האחרונה מימין,ואת שניהם יחד עושים איקס נוסף ואת הרצועה האחרונה מימין מביאים אל אחד לפני הסוף משמאל כך שבאמצע יש שתי רצועות ומהן עושים איקס ואת הרצועה האחרונה משמאל מביאים אל האמצע ושוב עושים איקס מהשתיים שבאמצע ולוקחים את האחרונות פעם מימין ופעם משמאל. כך חוזר עד שנגמרות הרצועות, ומהדקים היטב בצדדים.
לאחר מכן משמנים את המגשים ושמים את החלות בתוך המגש המשומן שמיועד לחלות או לחילופין על נייר אפיה.
מחממים תנור על 220 מעלות.
מתפיחים כחצי שעה לאחר מכן מורחים על החלות ביצה וזורים שומשום (מי שאוהב) ומכניסים לתנור כ20 דקות.
שנה טובה ומבורכת. תודה רבה על המתכון הנהדר. תבורכי. הכנתי כבר כמה פעמים וגם לערב החג.