חריימה טונה
מתכון מנצח להכנת חריימה טונה, מאכל מסורתי מהבית הטוניסאי.
דג טונה ידוע כדג בשרני ומעט יבש. בשיטות בישול שונות ניתן לקבל מקרם מענג לחיך וזה המתכון המושלם.
הרוטב כלכך טעים עסיסי ומושלם שאני ממליצה להכין ממנו הרבה. יחד עם חלת שבת וזה שלמות לשמה.
אפשר גם עם מצה בפסח
מתכון חריימה של סבתי ששודרג על ידי אמי.
המתכון של בייה להכנת חריימה:
מרכיבים
- 6-7 פרוסות מנתח אמצעי של דג טונה.
- 2 בצלים גדולים.
- ¼כוס שמן.
- 1 כוס רסק עגבניות.
- חצי כוס אריסה פיקנטית ביתית.
- ¼כוס חומץ.
- 5-6 שיני שום.
- חצי זר כוסברה טרייה.
- 2 כפות פפריקה מעושנת מתוקה.
- 1 כפית קימל גרוס.
- מלח בהתאם.
- פלפל שחור גרוס.
- 1 חציל בינוני.
- 2 תפוחי אדמה לצ'יפס.
- 4-5 פלפלים חריפים ואו רצועות גמבה.
- 1 לימון סחוט.
אופן ההכנה
תחילה שוטפים את פרוסות הדג ומניחים בקערה עמוקה, סוחטים 1 לימון וממליחים משני הצדדים ומכניסים למקרר להשרייה של לא פחות משעתיים.
פעולה זו גורמת לכל הקצף החלבוני לצאת החוצה.
שוטפים את החצילים חותכים לפרוסות וממליחים, משרים זמן מה במלח ולאחר מכן שוטפים היטב, מסננים, מנגבים ומטגנים ולאחר הטיגון שמים בנייר סופג בצד..
מכינים צ'יפס ושמים בנייר סופג בצד.
שוטפים את הפלפלים חורצים חורים, מנגבים היטב ומטגנים לאחר הטיגון שמים בנייר סופג בצד.
מקצצים בצל דקדק ובסיר שטוח ורחב מאדים מעט את הבצל מוסיפים שמן ומטגנים על אש נמוכה ונותנים לו את הזמן לאט.
לוקחים קערה ושמים לתוכה חצי כוס רסק עגבניות %22 חצי כוס אריסה ורבע כוס חומץ ומערבבים היטב היטב עד אשר זה נעשה לרוטב דליל יותר.
לאחר שהבצל הזהיב ונהפך לצבע חום בהיר שופכים את הרוטב פנימה מגבירים טיפה את הלהבה לבינונית ומערבבים היטב עד אשר הכול נטמע פנימה ונהפך לסלסה מבעבעת, ומנמיכים שוב את הלהבה, מכסים ונותנים לזה את הזמן הדרוש להתגבש לרוטב פיקנטי וטעים.
במידת הצורך להוסיף מים
מוציאים מהמקרר את הדג טונה ושוטפים אותו היטב היטב, במים חמים ומוציאים ממנו את כל החמיצות והמליחות ומסננים היטב.
לאחר שהדג טונה סונן היטב טועמים שלא נשאר בו מלח מנגבים אותו בבד ומטגנים אותו ושמים בנייר סופג בצד.
לוקחים את שיני השום וכותשים אותם לתוך הרוטב.
מקצצים כוסברה דקדק ומוסיפים לרוטב יחד עם הקימל מערבבים היטב ומוסיפים במידת הצורך מים, פפריקה ומעט מלח .
טועמים מוודאים שהטעם טוב ומרכיבים בשלבים את התבשיל על הרוטב.
השלב הראשון חצי מהחצילים, ואז פרוסות הטונה, הפלפל או הגמבה.
(הפלפל חריף, מומלץ מעט מאד ממנו על מנת שלא יהיה חריף מידי ויהרוס את הטעם הנפלא של הרוטב.) שוב להוסיף את שאר החצילים מעל. פלפל שחור לערבב ללא מגע של כף להחזיק בידית הסיר ולתת נענוע קל בכדי שהרוטב יטמע פנימה. בישול נוסף של עשר דקות ולכבות את הלהבה
להגיש חם או קר לצד מעט צ'יפס
בתיאבון
לחצו כאן לצפייה במתכון להכנת דג מושט ברוטב חריף!
נראה טעים מאוד
תודה רבה