חשוואה מרק סולת
חשוואה מרק סולת סמיך, חריף בנוסח טוניס.
הטעם הדומיננטי של הקימל מקפיץ את הטעמים של התבשיל צבעו כתום מרהיב.
ב 10 דקות של הכנה.
החומרים
- 2 כפות שמן.
- 1 כוס חד פעמית סולת.
- 1 כף אריסה.
- 1 כף פפריקה מתוקה.
- 1 כפית קימל.
- חופן כוסברה.
- 4 שיני שום.
- ½ כפית מלח או מרק עוף.
- 1 פלפל חריף.(לא חייב)
- ½ 1 ליטר מים רתוחים בערך.
אופן ההכנה
מרתיחים קומקום עם המים.
יוצקים את השמן לתוך הסיר ומחממים על להבה נמוכה.
מוסיפים לתוך השמן שום כתוש, כף אריסה, פפריקה ומערבבים ומיד מוסיפים את המים הרתוחים.
(חשוב להוסיף מיד את ליטר המים הרתוחים על מנת שהפפריקה לא תישרף בשמן ותהפוך את התבשיל כולו למר)
מביאים לרתיחה.
מקצצים את הכוסברה ומוסיפים למרק יחד עם הקימל (הכרוויה) פלפל שחור ומלח.
בקערה נפרדת מוסיפים את הסולת ויוצקים 2 כוסות (חד פעמי) מים ומערבבים היטב עד שהבלילה חלקה וללא גושים.
מוסיפים את הפלפל החריף (רק אם רוצים את התבשיל חריף מאוד.)
מוסיפים את בלילת הסולת לתוך התבשיל ומערבבים היטב למניעת גושים.
אם רוצים את המרק דליל מוסיפים קצת מים.
טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מלח או מתקנים טעמים ותיבול.
מבשלים כ5 עד 10 דקות עד להתגבשות המרק ומערבבים היטב בכל זמן הבישול.
מוזגים מיד ובעודו חם רותח.
לקשט בעלי כוסברה ואפשר להגיש עם זיתים שחורים ואנשובי.