כפכפי שומשום
כפכפי שומשום, עוגיית בצק שומשום מטוגנת וקריספית ספוגה בסירופ סוכר. עוגייה מסורתית לחינות, לחגים ולאירועים.
גודל כוס מדידה 220 מ"ל
החומרים
- 3 ביצים L.
- 2 כוסות שומשום קלוי.
- ½ 1 כוסות קמח בהדרגה( ייתכן פחות או יותר)
- 1 כפית תמצית וניל.
- 2 כפות סוכר.
- קמצוץ מלח.
- 2 כפות קורנפלור (לקימוח המשטח)
דבק
- 2 כפות קמח.
- 3 כפות מים.
אופן ההכנה
תחילה קולים קלות את השומשום במחבת ומניחים אותו בצד שיתקרר לחלוטין.
שמים את הביצים בקערה ומקציפים אותם מעט יחד עם הסוכר וניל ומוסיפים חצי מכמות הקמח תוך כדי ערבוב .
לאחר שהשומשום התקרר לחלוטין מוסיפים אותו ומערבבים היטב עד אשר מתקבלת עיסה אחידה ואם יש צורך מוסיפים עד שמתקבלת עיסה גמישה למגע ונוחה לעבודה.
לאחר מכן עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו מנוחה של כחצי שעה.
חשוב לעטוף את הבצק בניילון מאחר והוא נוטה להתייבש .
דבק
מערבבים את הקמח והמים ומדללים עד שמתקבלת עיסה אחידה ללא גושים, נוזלית ודביקה.
סירופ סוכר
- 1 כוס סוכר.
- ½ כוס מים.
- סחיטת לימון וקליפת לימון .
- 2 טיפות מי זהר.
הכנת הכפכפים
לאחר כחצי שעה של מנוחת הבצק מתחילים בתהליך הכנת הכפכפים.
על משטח נקי ומקומח מעט בקורנפלור מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעובי של נייר כחצי ס"מ דק אפשר להיעזר במכונת הפסטה במידה והבצק מאפשר זאת ובעזרת גלגלת הזיגזג חותכים ריבועים בגודל אחיד של כ- 4 ס"מ.
בעזרת הדבק שהוכן מראש מדביקים בדפנות ומניחים על מגבת נקייה ומכסים למנוחה של כשעה.
לאחר כשעה מחממים שמן עמוק ומטגנים עד אשר מתקבל גוון צהבהב זוהר ומניחים על מסננת.
לאחר מכן טובלים בנדיבות בסירופ הסוכר ומגישים.
אופן ההכנה סירופ סוכר
מערבבים הכול יחד, מבשלים על אש בינונית ומביאים לרתיחה מערבבים בכפית ומבשלים כמה דקות עד אשר הנוזל נהפך לדביק.
חשוב מאוד הקפיד לא לבשל יתר על המידה, מאחר והנוזל יכול להתקשות ולהפוך לצמיגי מידיי, מה שקרוב לוודאי יהרוס את מרקם הדבש והכפכף.
בהצלחה
טיפ
אפשר להכניס את הכפכפים לתוך מקל מכחול או ידית ארוכה של כף עץ לכל סבב של טיגון.
למתכון מושלם של שבקייה
לצפייה במתכון שבקייה לחצו על הכיתוב למטה.