מאפה מעוצב במילוי כבד
מאפה כבד מבצק עלים מעוצב. המאפה ממולא בכבד וברוטב לבחירה.
רוטב פטריות או תבשיל כבד
מרכיבים
- חתיכת בצק עלים בגודל של דף A4
- מגש כבד
- 2 בצלים גדולים
- כפית פלפל שחור
- מלח בהתאם לטעם
- חצי כפית חוואג'
- 1 ביצה למריחה
מרכיבים לרוטב פטריות
- 1 בצל.
- 1 קןפסת שימורים פיטריות.
- מרק עוף.
- ½ כפית כורכום או חוואג'.
מרכיבים לרוטב כבד
- 1 בצל.
- שמן.
- 5 כבדים.
- מלח או מרק עוף.
- ½ כפית פלפל שחור.
- ½ כורכום.
אופן ההכנה
הכנת מילוי המאפה
לשטוף את הכבדים להמליח אותם בנדיבות ולצלות אותם משני הצדדים.
לאחר מכן לשטוף אותם ולהניח בצד.
לקצוץ 1 בצל דקדק ולהניח במחבת ולשפוך 2 כפות שמן ולטגן עד שזה מזהיב ונהפך לצבע חום .
לטחון את הכבדים גס במטחנה ולערבב יחד עם הבצל המטוגן.
להוסיף את התבלינים.
הכנת המאפה
לקמח משטח עבודה נקי ולקחת את הדף של בצק עלים בגודל בערך A4 ולחתוך אותו לחצי לאורך.
לפתוח חלק 1 במערוך דק עד כמה שניתן ולמלא לאורכו מהמילוי.
לחתוך לרצועות את הצדדים בכמות שווה לסגור ולהדק מכל צד.
להניח בתבנית על נייר האפייה בצורת עיגול, ואותו הדבר לעשות עם החצי השני של הבצק עלים. סה"כ יוצאים 2 יח'.
לחמם את התנור ל180 מעלות.
למרוח ביצה על הבצק הממולא. אפשר גם לפזר שומשום.
להכניס את 2 המאפים באותה התבנית לאפייה של כ 20 דקות.
להמתין שיתקרר.
אופן הכנת הרוטב פטריות
לחתוך רצועות את הבצל ולטגן בסיר קטן עד אשר הבצל מזהיב לצבע חום בהיר.
לפתוח קופסת שימורים של פטריות, או שלמות או חתוכות. לשטוף היטב היטב, לסנן ולטגן יחד עם הבצל שהזהיב תוך כדי ערבוב .
לאחר מכן להוסיף תבלינים ומים וביאים לרתיחה ובישול.
לאחר שהרוטב מצטמצם, שמים כף קמח בחצי כוס מים ומערבבים היטב שלא יהיו גושים לקבלת נוזל סמיך.
לאחר שהנוזל חלק שופכים אותו אל הרוטב פטריות ומערבבים שוב ומביאים לרתיחה.
אם רוצים יותר סמיך מוסיפים עוד כף קמח.
הכנת הרוטב כבד
שוטפים את הכבדים, ממליחים אותם וצולים על גריל משני הצדדים, שוטפים ושמים בצד.
חותכים בצלים לרצועות ומאדים אותם מעט תוך כדי ערבוב.
לאחר מכן מוסיפים שמן ומטגנים על אש נמוכה עד שהבצל מזהיב
לאחר שהתקבל צבע זהוב חום, מניחים את הכבדים הצלויים על הבצל ומערבבים. מוסיפים את התבלינים ומים ומבשלים על אש נמוכה עד לצמצום וסמיכות הרוטב.
בתיאבון.
להכנת מאפה בשר מושלם
מאפה מעוצב במילוי בשר טחון וצנוברים עם בצל מטוגן