מאפה בשר מעוצב עם צנוברים ובצל מטוגן
מתכון לכנת מאפה בשר מעוצב עם צנוברים ובצל מטוגן, מוגש לצד רוטב של פטריות.
מרכיבים
המרכיבים להכנת המאפה
- 1 חבילת בצק עלים איכותי.
- מגש 400 גרם בשר טחון.
- 75 גרם צנוברים.
- 2 בצלים גדולים.
- מעט שמן.
- ½ כפית מלח.
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- ¼ כפית חוויאג'
המרכיבים לרוטב הפטריות
- 1 חבילת פטריות.
- 1 בצל בינוני.
- ¼ כפית כורכום.
- מעט שמן.
- מלח או מרק עוף בתאם לטעם.
- ¼ כפית חוואג' למרק.
- 1 ביצה.
- שומשום לזרייה.
לחצו כאן לצפייה במתכון להכנת מאפה עאראיס!
אופן הכנת המאפה
מפשירים את בצק העלים במקרר ועובדים איתו כאשר הוא קר מאד ועל סף הפשרה..
מחממים מחבת וקולים לתוכה את הצנוברים ושמים בצד.
מקצצים את הבצלים ושמים על מחבת גדולה עם מעט שמן ומטגנים עד למצב של הזהבה.
לאחר שהבצל הזהיב וקיבל גוון חום בהיר עד כהה, מפנים את מרכז מחבת מהבצל לצדדים כך שהאמצע ריק ושמים באמצע את הבשר טחון ומשטחים אותו בכדי שייצרב מטגנים היטב ושמים את כל התבלינים יחד עם הצנוברים הקלויים ומערבבים הכול יחד, הבצל, הבשר והתבלינים.
טועמים ובודקים שלא חסר תיבול או מלח.
על משטח מקומח פותחים ומרדדים את הבצק עלים בעזרת מערוך כמה שיותר דק, ומשטחים אותו באורך של 45 ס"מ ורוחב של כ20 ס"מ. חותכים את הצדדים בשיפוע ואת אמצע משאירים שלם. מצורף סרטון הדגמה סוגרים ומעגלים.
מניחים בצורת עיגול על נייר אפיה. אפשר להיעזר בקערה.
מורחים ביצה וזורים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ- 25 מעלות.
אופן הכנת רוטב פטריות
מקצצים בצל ושמים בסיר בינוני ומטגנים אותו עד אשר יזהיב.
לאחר מכן חותכים לרצועות את הפטריות מכניסים אותן לסיר, מוסיפים את כל התבלינים ומים ומביאים לרתיחה. מערבבים היטב.
לקראת תום הבישול טועמים.
לוקחים כפית קמח ומערבבים היטב היטב יחד עם חצי כוס מים, (שלא יהיו גושים.) ומוסיפים לסיר הפטריות ומביאים לרתיחה.
לחצו כאן לצפייה במתכון להכנת לאפה ביתית במילוי גרגירי בשר טחון וסלטים
מאפה נראה מגרה ויפה מקווה לעשות אותו למפגש חברים. תודה