מיני בולו עוגיות
מיני בולו עוגיות יבשות בנוסח טוניס טעימות ומתאימות במיוחד לחגי תשרי. חטיפי אנרגיה מושלמות בטעמם נהוג לאכול אותם לאחר צום כיפור, חגים , שבתות, עלייה לתורה או שבת חתן עם משקה רוזטה או לימונדה רעננה.
.מתכון מושלם ומלא בכל טוב.
גודל כוס 220 מ"ל
חומרים
- 4 ביצים.
- 1 כוס סוכר.
- 1 כוס שמן.
- 2 אבקת אפייה
- 2 סוכר וניל.
- קמצוץ מלח.
- כף זרעי שומר גרוסים.
- כפית תמצית שקדים.
- חצי כוס אגוזים שבורים
- חצי כוס שקדים שבורים.
- חצי כוס שומשום.
- חצי כוס צימוקים.
- 4 כוסות קמח מנופה או יותר.
- 2-3 כפות מיץ תפוזים.
אופן ההכנה
בקערת המיקסר שמים את הביצים יחד עם סוכר, שמן, סוכר וניל, קמצוץ מלח , ומערבלים היטב עד שהתערובת מתגבשת.
לאחר מכן מוסיפים את הקמח בהדרגה ואת כל שאר המרכיבים למעט האגוזים השקדים והצימוקים. חצי מהשומשום משאירים לציפוי בסוף.
מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה, מוסיפים את השקדים, האגוזים והצימוקים וחלק מהשומשום.
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות
מניחים את הבצק על משטח מקומח ובעזרת ידיים משומנות מכינים כמו לחמניות קטנות מקשטים בשקד שלם באמצע, טובלים בשומשום ומהדקים.
מסדרים את ה'לחמניות' על נייר אפיה בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש, לפרק זמן של כ- 20 דקות פחות או יותר תלוי בעצמת התנור.
לאחר שהעוגיות נאפו אפשר להשאיר בתנור עד לצינון מוחלט אם רוצים קארנצ'י
ואפשר להוציא את המגש מן התנור ומניחים להן להתקרר באופן מוחלט!
בהצלחה.
מזכיר לי הבית של אמא תודה