מעקוד
מעקוד פשטידה חגיגית בנוסח טוניסיה
את הפשטידה נהוג להכין בחגים שבתות וסעודות. ניחוח וטעם של זיכרון ילדות נשכחת.
החומרים
- 1 תפוח אדמה ענק.
- ½ פרפר חזה עוף .
- 10 ביצים.
- 2 גזר.
- כפית כורכום.
- מלח או מרק עוף בהתאם לטעם.
- שמן.
- חופן פטרוזיליה.
אופן ההכנה
תחילה מקלפים את תפוחי האדמה חותכים לקוביות, (לקצר את תהליך הבישול). מקלפים את הגזר ושמים בסיר גדול עם מים .
שוטפים היטב 3 ביצים ומבשלים את הכול יחד. את שאר הביצים משאירים טריות.
לאחר שהכול התבשל ומתקרר, מרסקים את תפוחי האדמה ושמים בקערה גדולה. קוצצים לקוביות את החזה עוף ואת הגזר חותכים ולבסוף מגרדים את הביצים או חותכים פרוסות דקות ושמים את הבלילה בצד.
שוטפים את הפטרוזיליה ומקצצים דקדק ומוסיפים לבלילה.
מפרידים את הביצים בשתי קערות נפרדות, תחילה מערבבים את החלבון בעזרת מזלג יחד עם המלח או המרק עוף, הכורכום והפלפל שחור, ומוסיפים את החלמון לתוך הבלילה ומערבבים יחד עד אשר מתקבלת מסה יציבה ומערבבים היטב יחד עד שכל החומרים נטמעים פנימה.
לוקחים סיר בקוטר של 22, משמנים היטב ובנדיבות, מדליקים את הגז ומניחים את הסיר המשומן עד שהוא מתחמם היטב.
לאחר שהשמן התחמם שופכים את בלילת הפשטידה אל תוך הסיר. משאירים שתי דקות על להבה גדולה ואז מנמיכים את האש ומכסים במכסה, ונותנים לזה להתבשל בערך כ10- 20 דקות על אש נמוכה. לאחר מכן מסירים את המכסה מפשטידה, מניחים צלחת ענקית הפוכה כמכסה והופכים את הסיר כך שהפשטידה מחליקה, אל הצלחת ומחזירים בצורה הפוכה את הפשטידה לסיר. ומניחים את הסיר על הגז לבישול הפוך כ10- 20 דקות נוספות על אש נמוכה.
או לחילופין אפשר להכניס לתנור לאפייה.
בתיאבון.
מחאמר – סירות חציל ממולאות מהמטבח הטוניסאי
קראתי את המתכונים שלך את מדהימה
את ממש מעולה כל מאכלי הילדות אחד לאחד
ממש כיף לראות . אללא ייברק פיק.