• דף הבית
  • כל המתכונים
  • קטגוריות
  • צור קשר
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
ורדית חביב
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
ראשי › עוגות › עוגת ספרה

עוגת ספרה

ורדית חביב 12/09/2022 21:30 אין תגובות
עוגת ספרה

עוגת ספרה

עוגת ספרה טריפוליטאית

עוגה מושלמת לאחר צום כיפור

כוס בגודל 220 מ”ל

חומרים

  • 1 ק”ג  סולת פחות 1 כוס.
  • 2 בצים L.
  • כפית תמצית וניל.
  • 2 אבקת אפייה.
  • 1 כוס מיץ תפוזים.
  • כוס שמן.
  • כוס סוכר.
  • גרידת לימון.
  • שומשום לקישוט.
  • שקדים לקישוט.

סירופ סוכר

  • ½ 1 כוס סוכר.
  • 1 כוס מים.
  • מיץ לימון.

אופן ההכנה

תבנית אלומיניום חד פעמית.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

בקערה שופכים סולת ומוציאים מהכמות  1 כוס סולת.

מערבבים את כל המרכיבים ביחד עד לקבלת עיסה בצקית ןסמיכה וללא גושים.

משאירים את העיסה לנוח כ5 דקות .

מכינים את הסירופ.

בקלחת מרתיחים מים עם הסוכר והלימון כחמש דקות עד לקבלת סירופ סוכר.

מעבירים את העיסה מהקערה אל תבנית אפייה ומשטחים את העיסה ומחליקים.

מסמנים קוביות ומניחים שקד על כל ריבוע וזורים שומשום. (כמו בתמונה)

מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש לזמן אפייה של חצי שעה עד 40 דקות.

לאחר שהעוגה נאפתה מניחים לה להתקרר מעט ולאחר מכן יוצקים עליה את כל הסירופ.

בתיאבון.

מיני בולו עוגיות

 

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

© כל הזכויות שמורות לורדית חביב | מתכונים מבית סבתא
אין לשווק, להעתיק או לשכפל כל מידע מהאתר לרבות תמונות וטקסטים ללא אישור מפורש בכתב מהנהלת האתר!
גלילה לראש העמוד