עוגת שוקולד בשכבת קרם מוקה
קינוח מושלם
חלבי , לגרסת פרווה אפשר להמיר את הקצפת לצמחית.
גודל כוס 220 מ"ל.
תבנית עגולה 24.
חומרים לעוגה
- 4 ביצים m.
- 1 כוס סוכר.
- ½ כוס שמן.
- 2 כפיות נס קפה מומס בכוס מים (אפשר גם חצי חלב חצי מים) .
- 1 אבקת אפייה.
- סוכר וניל.
- 2 כוסות קמח.
- 2 כפות קורנפלור.
- ½ כוס קקאו.
- קמצוץ מלח.
- 1 חב' שוקולד מריר.
קרם מוקה
- 1 שמנת מתוקה גודל 240 מ"ל..
- ½ כוס חלב.
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל.
- 2 כפיות קפה נמס.
- 2 כפות שברי עוגיות אוריאו גרוסים.
קישוט
- 1 חבילה שוקולד מריר מגורדת (תלתלי שוקולד מריר) אפשר גם סוכריות לקישוט בצבע חום.
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מגרדים בעזרת המגרדת את השוקולד מריר .
בקערה גדולה מקציפים את הביצים ,הסוכר והמלח עד לקבלת קצפת תפוחה.
מוסיפים את שאר החומרים בהדרגה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
מוסיפים את גרידת השוקולד לתערובת ומערבבים בעדינות.
יוצקים את הבלילה אל תוך התבנית ומכניסים לאפייה של 30 דקות בתנור שחומם מראש
קרם מוקה
בקערה מקציפים את השמנת ושאר החומרים יחד עד לקבלת קצף יציב.
מוסיפים אל תוך הקצפת את שברי העוגיות ומערבבים עד לאיחוד מוחלט.
הרכבת העוגה
לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין (אפשר להרטיב מעט בכפית קוניאק מעורבבת ברבע כוס מים)
מורחים את כל הקרם על העוגה באופן שווה.
מגרדים במגרדת את השוקולד מריר בצורה של טלטלים, ומקשטים מעל לקצפת בתלתלי שוקולד מריר.
מכניסים למקרר להתייצבות.
בתיאבון
לצפייה במתכון לעוגת שיש רכה בלחיצה על הקישור ↓
עוגת שיש רכה