• דף הבית
  • כל המתכונים
  • קטגוריות
  • צור קשר
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
ורדית חביב
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
ראשי › מאכלי תשעה באב › פאי אנשובי

פאי אנשובי

ורדית חביב 16/03/2019 17:37 אין תגובות

פאי אנשובי

מאפה פיצה פאי אנשובי ממולא במטבוחה חריפה אששש טונה וזיתים.

 

 

 

 

החומרים לפיצה פאי

  • ½ ק”ג קמח לבן מנופה.
  • 1 כף שמרים.
  • 1 כפית סוכר.
  • 1 כפית מלח.
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס מים פושרים (כוס בגודל 220 מ”ל) ועוד קצת…
  • אנשובי.
  • זיתים.
  • מטבוחה.
  • 1 קופסא טונה.

אופן ההכנה

מערבבים את הקמח השמרים, הסוכר, השמן המלח והמים בקערת המיקסר בוו לישה מערבבים במהירות איטית עד שהבצק מתגבש ונהפך ליציב. (לא חייב במיקסר)

את דפנות הקערה מצפים במעט שמן. מכסים בניילון נצמד, על מנת לשמור על הלחות  ומתפיחים כשעה.

מכינים מטבוחה לצפייה במתכון לחצו על מטבוחה פיקנטית 

לאחר שעה מניחים את הבצק על משטח מקומח (להשאיר בצד בצק בגודל של כדור טניס לאחר-כך)  ומרדדים בעזרת מערוך  ומכינים עיגול בגודל התבנית.

משמנים את התבנית ומניחים את הבצק.

מורחים מטבוחה פיקנטית וטונה.

מרדדים את שארית הבצק  דקדק וחותכים לרצועות ארוכות בעובי של 1 ס”מ ואורך של 30 ס”מ בערך ומניחים על הפאי בצורת שתי וערב לאורכה ולרוחבה.

מחממים את התנור לחום של 220 מעלות

ומתפיחים כרבע שעה.

מכניסים לתנור לרבע שעה ומניחים בכל ריבוע חתיכת אנשובי וזית מגולען.

טעים כמנת בופה.

שקשוקה וביצה במאפה

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

© כל הזכויות שמורות לורדית חביב | מתכונים מבית סבתא
אין לשווק, להעתיק או לשכפל כל מידע מהאתר לרבות תמונות וטקסטים ללא אישור מפורש בכתב מהנהלת האתר!
גלילה לראש העמוד