קוסקוס ומרק עוף וירקות
קוסקוס מרק עוף וירקות בנוסח טוניס מנה חגיגית
החומרים
- 1 ק"ג סולת.
- ½ כוס שמן.
- 4 -3 כוסות מים בערך.
- 1-2 כפות מלח.
חומרים למרק
- ¼ כוס שמן
- 6 חתיכות עוף.
- 1 עגבנייה גדולה עסיסית.
- 3 גזר.
- 2 תפוחי אדמה.
- 1 קישוא.
- ½ כרוב חתוך ל 2.
- 2 גבעולי כרפס.
- 1 קולורבי.
- 1 לפת.
- כוסברה.
- 1 שן שום.
- כוס חומוס מבושל למחצה.
- מלח או מלח.
אופן ההכנה המרק
שופכים שמן בסיר, חותכים עגבנייה ושמים אותה להיטגן מעט בסיר תוך כדי מעיכה.
לאחר מכן מסדרים את חלקי העוף ומטגנים קלות מכל צד.
מקלפים את הירקות וחותכים לקוביות בגודל אחיד, למעט חצי הכרוב לחלק 2 לאורך.
מוסיפים את גרגרי החומוס לתוך הסיר ומעל מניחים את הירקות ומקפיצים כדי שהכול יתערבב .
טוחנים חופן כוסברה יחד עם שום ושמים ממנו כפית או שניים, זה מתבל יופי את המרק.
מוסיפים תיבול מלח או אבקת מרק עוף לפי הטעם האישי.
מבשלים על אש גבוה בינונית כארבעים דקות עד שעה.
הכנת הקוסקוס
שלב א'
מנפים היטב 1 ק"ג של סולת אל תוך כלי גדול. (ליאיין) מוסיפים לתוכו כף גדושה של מלח וכחצי כוס שמן ומערבבים היטב היטב עד אשר הכול נטמע פנימה ונהפך לתערובת אחידה וחלקה.
לאחר מכן מתיזים כוס מים בהדרגה ותוך כדי ערבוב נותנים לתערובת דקותיים של מנוחה ואז מסננים בעזרת המסננת הגסה (במיוחד לקוסקוס) את התערובת כדי שלא יישארו הגושים שנוצרו במהלך הערבוב ועובי הקוסקוס יהיה אחיד.
את הקוסקוס מעבירים לסיר האידוי קוסקוס עם חורים, ומניחים אותו מעל סיר המרק או עם המים, כך שהאדים יגיעו אל הסולת וירככו אותה.
טיפ: אני ממליצה לנצל את תהליך בישול הקוסקוס בסיר בו מתבשל המרק.
שלב ב'
לאחר שהקוסקוס מוציא אדים בסיר (בערך 20 דקות,) הופכים אותו בכלי ושופכים עליו כשתי כוסות מים ונותנים לו לנוח כחמש דקות.
פותחים ומאווררים את הקוסקוס, מוסיפים מים במידת הצורך ואז משאירים את הקוסקוס לנוח בכלי במשך 10 דקות.
לאחר מכן מחזירים אותו לסיר המחורר ומניחים אותו שוב על הסיר המרק.
בסוף הבישול של הקוסקוס, מוציאים אותו אל הליאן, פותחים אותו ומרטיבים במידת הצורך.
הערה
חובה לעשות את הקוסקוס בתהליך של 2 שלבים
תהליך הוספת המים הוא בהדרגה מיכון שזה תלוי בספיגתו על סוג הסולת. לפעמים נדרש קצת יותר או פחות מים.
מתכון מושלם
לוביה בל כמון