רצועות חזה עוף
רצועות חזה עוף בתיבול סויה טריאקי
רצועות חזה עוף במטבל סויה וטריאקי בצל ותבלינים. הולך מעולה על מצע של אורז לבן או פירה . מהיר טעים מזין וקל להכנה. מנת פתיחה.
החומרים
- 1 בצל ענק.
- 1 פרפר חזה עוף.
- ¼ כוס שמן.
- 2-3 כפות טריאקי.
- 1-2 כפות סוויה.
- כפית פלפל שחור גרוס.
- מלח לפי הטעם והצורך.
אופן ההכנה
חותכים את החזה עוף לרצועות, ומניחים אותם בקערה ומכינים את המטבל מוסיפים את הטריאקי והסויה ומערבבים היטב את הרצועות עם המטבל.
מכסים בניילון צמד ומכניסים למקרר לשעה שעתיים. (כמה שיותר זמן יותר טוב)
מקלפים וחותכים את הבצל לרצועות ומטגנים במעט שמן במחבת עד להזהבה.
כשהבצל מקבל גוון זהוב חום בעזרת כף מעץ מזיזים לצדדים את הבצל כך שאמצע המחבת ריקה ושופכים לתוכו את רצועות החזה במטבל למספר שניות עד שהחלק התחתון נצרב היטב, הופכים ומערבבים את רצועות החזה עד שהן מקבלות גוון מוזהב של בישול. לאחר שהן נצרבו היטב מערבבים את הבצל פנימה ומטמיעים את כל המרכיבים יחד עד שזה נהפך לתבשיל בגוון זהוב חום.
מפזרים בנדיבות פלפל שחור גרוס וטועמים אם יש צורך לתקן את הטעמים בתוספת של מלח או מהרטבים.
אפשר להוסיף על מצע של אורז לבן או פירה.
למתכון של