שעועית לבנה ברוטב
לובייה בלכמון
החומרים
- 2 כוסות שעועית .
- 5-6 חלקי בשר מס'8.
- 3 כפות רסק עגבניות.
- 1 בצל.
- ¼ כוס שמן.
- 3 שיני שום.
- 2 כפות פפריקה מתוקה.
- פלפל שחור
- כמון.
- מרק עוף או מלח.
אופן ההכנה
תחילה משרים את השעועית במים חמים.
לאחר שהשעועית הושרתה היטב לשטוף ולהרתיח במים נקיים.
לשפוך את המים ולקחת 2 כוסות.
טיפ, חשוב מאד להרתיח את השעועית לפני הבישול ולסלק את הקצף.
מבשלים את הבשר למחצה.
מקצצים את הבצל ומכניסים לתוך סיר עמוק שופכים שמן ומטגנים עד להזהבה.
לאחר שהבצל הזהיב וקיבל גוון חום בהיר מדללים את הרסק עגבניות בשליש כוס מים ומוסיפים לבצל שהזהיב.
מערבבים היטב אם הרסק עדיין חמצמץ ניתן להוסיף כפית סוכר.
לערבב היטב עד אשר מתקבלת סלסה טעימה.
מניחים את הבשר על הסלסה מטגנים קלות את הבשר יחד עם הסלסה ומוסיפים את הפפריקה. מערבבים היטב היטב ומוסיפים את המים ואת השעועית. מביאים לרתיחה.
לאחר מכן מוסיפים את הפלפל שחור, הכמון יחד עם השום, מלח או מרק עוף ומכסים .
מבשלים כשעה על אש נמוכה-בינונית ומצמצמים לרוטב עסיסי וסמיך.
טועמים אם יש צורך מתקנים מוסיפים מלח או תיבול.
טיפ.
אפשר להכין את התבשיל כחמין על מצע של קוסקוס, או כתבשיל חמין לפסח כמאכל לאוכלי קיטניות.
מי שרוצה להכין את המאכל הזה לפסח ללא השעועית – אפשרי להכין קצת יותר רוטב מרקי ומדולל וכתחליף אפשר להכין גלגולי קמח מצה.
מתכון לגלגולים
- 1 ביצה
- קמצוץ מלח
- חצי כפית שמן
- מעט פלפל שחור.
- כמה שנכנס קמח מצה בהדרגה.
אופן ההכנה
בקערה קטנה מערבבים היטב את הביצה, המלח השמן והפלפל שחור.
מאחדים את החומרים ומוסיפים בהדרגה קמח מצה עד לקבלת בצק רך וגמיש .
מכינים עיגולים בגדלים של גולות קטנות וזורקים למרק לקראת סוף הבישול.
בתיאבון,
למתכון כעבורות כשרוות