אוזני המן
אוזני המן במילוי ממרח תמרים.
החומרים
- 1 חב' מחמאה חתוכה לקוביות
- 2 כוסות קמח (כוס מדידה בגודל 240 מ")
- 1 ביצה
- 1 אבקת אפיה
- סוכר וניל.
- קמצוצון מלח.
- חצי כוס אבקת סוכר
- 2-3 כפות מים אם צריך.
אופן ההכנה
מעבדים במעבד מזון אבקת סוכר מחמאה הביצה, והמלח, עד אשר מתקבלת מסה כמו קרם. בהדרגה מוסיפים את האבקת אפיה סוכר וניל והקמח עד אשר הבצק מתאחד ומתקבל בצק אחיד וגמיש.
עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח מעט.
מכינים את המילוי
- 1 חב' ממרח תמרים .
- 1 כף קינמון .
- גרידת תפוז
- 2 כפות סוכר
- ומעט מים לדילול.
אופן הכנת המילוי
מערבבים את כל החומרי המילוי יחד בקערה, טועמים אם יש צורך להוסיף תיבול או מתיקות
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות .
על משטח מקומח מרדדים את הבצק דק בעזרת מערוך קורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה .
מניחים מילוי באמצע העיגול וסוגרים למשולש ומהדקים היטב על מנת שלא יפתח במהלך האפיה.
מניחים על נייר אפייה בתבנית במרחק סביר זו מזו, ומכניסים לתנור למשך כ 10- 15 דקות בערך תלוי בעוצמת התנור.
מניחים לאוזני המן להתקרר מעט עד שהן מעט מתייצבות ומתקשות ומפזרים אבקת סוכר.
מתכון לעוגיות תמרים