אורז כתום וכמון
אורז כתום בניחוח כמון נוסח טוניס. עשיר בטעם נפלא עם רצועות בשר כבש, פול ירוק, וביצים.
מנה מושלמת לפסח
החומרים
- 3 כוסות אורז.
- 1בצל גדול.
- 3-4 חתיכות בשר כבש.
- כוס פול ירוק.
- חופן פטרוזיליה.
- חופן כוסברה.
- 3-4 שיני שום .
- 2 כפות רסק עגבניות.
- 1 כפית כמון.
- 2 כפות פפריקה חריפה או מתוקה.
- ½ כפית פלפל שחור.
- 3 ביצים.
- ¼ כוס שמן.
- מלח בהתאם לטעם או אבקת מרק עוף.
אופן ההכנה
תחילה מבשלים את חלקי הבשר. לאחר שהם התבשלו חותכים אותם לרצועות קטנות. מומלץ בשר כבש.
מבשלים את הביצים.
שמים שמן בסיר עמוק ומקצצים דקדק את הבצל ושופכים לתוכו ומטגנים עד להזהבה.
לאחר שהבצל הזהיב והפך לגוון חום זהוב מוסיפים את הרסק עגבניות ומוסיפים כרבע כוס מים ומטגנים כשלוש דקות עד שהסלסה מתגבשת ומערבבים.
מוסיפים את רצועות הבשר ואת הפפריקה, מערבבים היטב ומוסיפים 7-8 כוסות מים רתוחים.
מוסיפים את הפול ירוק, חופן של פטרוזיליה קצוצה דקדק, יחד עם חופן כוסברה, ושום כתוש.
מערבבים ומביאים לרתיחה ומוסיפים את הכמון, הפלפל שחור והמלח או אבקת מרק עוף.
כשהרוטב מתייצב ומתגבש מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים את האורז השטוף, מערבבים היטב ומכסים.
מבשלים כעשרים דקות.
טועמים אם יש צורך לתקן במלח או בתבלינים.
לאחר שהאורז התבשל מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים.
מקלפים את הביצה וחותכים לרצועות ושמים בתוך האורז.
מתכון מושלם לעסבנה