אחללם
אחללם תבשיל עתיק בנוסח טוניס, נהוג להכין את התבשיל לקראת תשעה באב.
את האחללם עדף להכין מראש ולייבש
איך מכינים את האחללם?
חומרים
- 2 כוסות סולת
- מעט מלח
- 2 כפות שמן
- ¾ כוס מים
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים בהדרגה ומכינים את הבצק. (ייתכן שיש צורך להוסיף עוד מים)
לאחר שהבצק מוכן ומכינים ממנו פתיתים ארוכים, מייבשים היטב באוויר וזה מוכן לבישול.
אחללם
Posted by מאכלים מהבית הטוניסאי on Wednesday, May 22, 2019
קנקש (ערבוב של מיני קטניות)
- כוס פול יבש שבור.
- כוס חומוס.
- כוס עדשים.
התבשיל
- 2 עגבניות עסיסיות.
- 2 בצל גדול
- 1 כף רסק.
- 2 כפות פפריקה.
- 2 כפות מרק עוף או מלח.
- ½ כפית פלפל שחור גרוס.
- חופן כוסברה.
- חופן פטרוזיליה.
- כמה גבעולי שמיר.
- 1-2 פלפל חריף או גמבה
- 2-3 שיני שום.
- כפית טבל טחון (גרגרי כוסברה)
- 2 כוסות אחללם מיובש .
אופן ההכנה
תחילה יש לשטוף היטב ולהשרות את החומוס, הפולים , והעדשים כל אחד בנפרד ולפי תנאי ההשריה והבישול.
לאחר זמן ההשריה שוטפים היטב ומבשלים אותם בהתאם.
לחומוס אפשר להוסיף סודה לשתייה. כדי לקצר את תהליך הבישול.
את העדשים והפולים כל אחד בנפרד שוטפים ומבשלים.
(טיפ שלי מומלץ להכין את הקנקש במנות אישיות מוכנות במקפיא, וכל פעם שרוצים להכין יש מנות מוכנות וזה מקצר בחצי את תהליך ההכנה.)
על אש בינונית שמים סיר גדול עם שמן ומקצצים דקדקד בצל לתוכו ומטגנים היטב.
שהבצל מזהיב ומשנה את צבעו מוסיפים את העגבניות ומרסקים אותם היטב עד שיטמעו יחד עם הבצל .
לאחר מכן מוסיפים את הרסק ומערבבים היטב היטב, עד שהרוטב מתגבש לסלסה.
מוסיפים מים בהתאם בכדי לגבש את הרוטב וטועמים. לפעמים אם הרסק חמצמץ יש צורך מידי להוסיף כפית סוכר וכך זה מנטרל את רמת החמיצות.
מרתיחים קומקום במים.
מוסיפים את הפפריקה מערבבים ומיד שופכים את המים הרתוחים.
כלל חשוב אם משאירים את הפפריקה להטגן בשמן יחד עם הרוטב, הפפריקה עלולה להישרף ולהפוך את התבשיל למר. לכן חשוב מאד להקפיד ולשפוך מיד את המים ועדיף רותחים מהקומקום. זה מקצר את תהליך הרתיחה.
מערבבים היטב ונותנים לרוטב להתבשל ולהתגבש שהרוטב רותח מוסיפים את הקנקש ומערבבים היטב היטב בכדי שלא ידבקו זה בזה.
מביאים לרתיחה.
לטחון את הכוסברה והשום ולשים לתוך הרוטב 2-3 כפות ולערבב היטב ולאחר מכן מקצצים דקדק את הפטרוזיליה ואת השמיר ושמים בתוך הסיר.
בהדרגה מוסיפים את שאר התבלינים, תבל, מרק עוף או מלח. פלפל שחור גרוס או טחון ואת הפלפל חריף.
(מומלץ לנקב את הפלפל על מנת שיגיר נוזלים מהחריפות שלו, לא חייב זה עלול לצאת חריף מאד. אך מי שלא אוהב חריף אפשר לשים גמבה במקום.) מוסיפים לבשל על אש בינונית תוך כדי ערבוב. לפני תום הבישול שמים את האחללם אל תוך הסיר ומביאים לרתיחה עד שהמרק מתגבש ונהפך לסמיך. להקפיד שיהיה מספיק רוטב אם יש צורך מוסיפים מים..
בתיאבון
מתכון מושלם לקוסקוס
קוסקוס עם דגים וקפיטה