אעקוד בל דבה חיה
אעקוד בל דבה חיה הוא תבשיל חלקי פנים בקר, עם פשטידה. תבשיל זה מתאים לחגים, ראש השנה , לפסח ושמחת תורה חג שני של סוכות ולשמחות. במקור מכינים אותו כממולא בתוך מעיים של בקר.
את תבשיל הדבה חיה מבשלים עם חלקי פנים בקר כולל בשר ראש, לב וריאה. שזה סיר מושלם לברכות סימנים לראש השנה
החומרים
- 2 פרוסות כבד בקר
- 2 פרוסות לב בקר
- 2 פרוסות ריאה בקר
- 3 חתיכות בשר כבש עם עצמות
- 2 חתיכות בשר ראש
- 1 -2 חתיכות ליאה שומן כבש
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 שיני שום
- כוסברה
- פטרוזיליה קצוצה דקדק
- 1 כף פפריקה חריפה או מתוקה
- כחצי כפית כורכום
- כחצי כפית פלפל שחור
- כף מרק עוף
- כפית כמון למי שרוצה
חומרים למילוי
- 2 ביצים קשות
- 5 ביצים טריות
- חתיכת בשר כבש
- חתיכת ליאה
- 2 עלי נענע קצוץ דק
- 1 כוסברה טחונה דקדק יחד עם שום
- קמצוץ מלח
- חצי כף אבקת מרק עוף
- מעט כורכום
- מעט פלפל שחור גרוס
- שמן
מתכון מעניין: פקיילה, תבשיל עלי סלק ושעועית טוניסאי מסורתי.
אופן הכנת האעקוד
טיפ: לפני ההכנה, יש לקחת צרור של כוסברה נקייה ושטופה היטב, וכשלוש שיני שום, ולטחון אותם דקדק. בהמשך משתמשים בזה.
צולים על האש את הלב והכבד, מכשירים וחותכים לקוביות.
את הריאה מבשלים, שופכים את המים וחותכים לקוביות זהות בגודלן לכבד וללב.
מבשלים את הבשר כחצי בישול.
מקצצים דק את הבצל ושמים בסיר ומטגנים עד שהוא מזהיב.
לאחר שהזהיב שמים את הרסק עגבניות ומטגנים היטב היטב ומנטרלים את החמיצות של הרסק. ניתן לקצר את התהליך בעזרת כפית של סוכר.
כאשר החמיצות נעלמת מוסיפים את חלקי הפנים, את הבשר והליאה, מקצצים צרור פטרוזיליה דק דק ומוסיפים אל תוך הסיר, וכף מהכוסברה עם השום.
שופכים מים עד שהכול מתכסה ומוסיפים את התבלינים.
מרתיחים ומניחים לזה להתבשל באיטיות על אש בינונית.
אופן הכנת המילוי
בקערה בינונית מגרדים את הביצים הקשות ,חותכים קצוץ דק ליאה ובשר כבש, ומוסיפים אל תוך הקערה.
מקצצים את העלי נענע ומוסיפים לתוך הקערה יחד עם כף מהכוסברה והשום.
את הביצים מוסיפים מערבבים ואת התבלינים מפזרים בהדרגה, קצת כורכום, פלפל שחור, אבקת מרק או מלח.
מערבבים היטב היטב.
לקוחים סיר קטן משמנים אותו היטב ושמים על האש כשהשמן מתחמם שופכים פנימה את הבלילה ונותנים לה מכת חום ולהתבשל מעט.
לאחר מכן מוציאים את הסיר הקטן מהאש, מנגבים היטב את הסיר מהצדדים והתחתית ומכניסים אותו אל תוך הסיר בצורת עמידה ומכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
לאחר כשעה לערך שהרוטב התגבש והצטמצם לסלסה בודקים וטועמים.
אפשר להוסיף כמון לפני תום הבישול אל תוך התבשיל.
מוציאים את הסיר עם הממולא אל תוך צלחת ובעזרת צלחת נוספת הופכים וזה נשלף החוצה בזכות השמן.
ופורסים בזמן ההגשה .
בתיאבון.