אפונה ירוקה ברוטב עגבניות
אפונה ירוקה ברוטב עגבניות בנוסח טוניס מאכל חגיגי ובעל טעמי קיץ מרעננים ועשירים. תוספת הירק מעשיר את הרוטב והופך אותו למאכל טעים במיוחד.
חשוב מאד לנטרל היטב את החמיצות של הרסק עגבניות בתהליך של הוספת הסוכר וטיגון ממושך.
אפונה ירוקה ברוטב עגבניות
החומרים
- 1 ק "ג שקית אפונה קפואה.
- 7-8 חלקי בשר מס' 8.
- 3 כפות רסק עגבניות.
- 1 כף גדושה סוכר
- 2 בצל קצוץ דקדק.
- ¼ כוס שמן.
- 3 שיני שום.
- 2 כפות פפריקה מתוקה.
- ¾ כפית פלפל שחור טחון.
- חופן כוסברה קצוץ דקדק.
- חופן פטרוזיליה קצוץ דק.
- מלח לפי הטעם.
אופן ההכנה
תחילה מבשלים בנפרד את חלקי הבשר בישול מלא בסיר לחץ, מסננים ומניחים בצד.
טיפ יש אפשרות לבשל ללא סיר לחץ בתהליך אפייה הוראות הכנה בלחיצה על הקישור בשר צלי אפוי ↓
בשר צלי אפוי
שוטפים ומסננים היטב את האפונה.
מקלפים ושוטפים את הבצל ומקצצים דקדק.
בסיר גדול יוצקים לתוכו את השמן על אש בינונית וכאשר השמן חם שופכים לתוכו את הכף סוכר עד אשר היא מתחילה להתכרמל מוסיפים את הבצל הקצוץ ומערבבים היטב בעזרת כף מעץ ומטגנים עד להזהבה.
לאחר שהבצל הזהיב וקיבל גוון חום בהיר מדללים בצנצנת נפרדת את הרסק עגבניות בשליש כוס מים ומוסיפים לבצל שהזהיב.
מערבבים היטב את הרסק יחד עם הבצל עד אשר מתקבלת סלסה מטגנים כחמש דקות תוך כדי ערבוב וטועמים בודקים שהסלסה טעימה אם עדיין החמיצות שולטת להמשיך לטגן ולהוסיף כרבע כפית סוכר.
טועמים שוב ולאחר שהסלסה טעימה מניחים עליה את החלקי הבשר ומטגנים קלות כדקה בכל צד ומוסיפים את הפפריקה ופותחים לה את הטעמים.
מערבבים היטב היטב ומוסיפים את המים מיד את המים לפני שהפפריקה תישרף בסלסה ותהפוך את התבשיל למר.
מוסיפים קצת יותר מחצי סיר מים ומביאים לרתיחה.
לאחר מכן מוסיפים את האפונה הפלפל שחור, הכוסברה ופטרוזיליה קצוצה דקדק, השום, המלח (או מרק עוף) ומכסים .
מבשלים כעשרים דקות על אש נמוכה-בינונית ומצמצמים לרוטב עסיסי וסמיך אם צריך מוסיפים מים.
טועמים אם יש צורך מתקנים מוסיפים מלח או תיבול.
תבשיל מושלם וטעים עם חלה קריספית.
בתיאבון
מתכון מושלם לחלה