מתכון להכנת אריסה ביתית חריפה בסגנון טוניסאי מסורתי
לתימנים יש את הסחוג ולתוניסאים יש אריסה או "סחקה."
אריסה היא ממרח חריף המגיע מהמטבח הטוניסאי. אריסה עשויה מפלפלים יבשים שאטה חריפים או מתוקים בתוספת שום תבלינים שמן ומלח.
האריסה משדרגת כל מנה בטעם הארומטי שלה ובחריפות ומהווה חלק בלתי נפרד מהמטבח הטוניסאי. חשוב מאד שהאריסה תהיה איכותית וללא חומרים משמרים. רצוי מאוד להשתמש במרכיבים טריים, במיוחד אם מתכוונים לשמור את האריסה במקרר לפרקי זמן ארוכים.
למרות שזה נראה מסובך אריסה ביתית היא קלה מאד להכנה.
מרכיבים
- ½ ק"ג פלפל מתוק יבש.
- 200 גרם פלפל שאטה או פלפל סודני.
- 2 ראשי שום קלופים.
- מלח – לפי הטעם האישי.
- שמן – לפי הטעם האישי.
- (תבלינים: פפריקה וכמון לפי הטעם ולמי שרוצה לא חייב.)
אופן ההכנה
חורצים חצי קילו של פלפלים מתוקים מיובשים, מרוקנים אותם מזרעים ושוטפים היטב. לאחר מכן שמים את כל הפלפלים בכלי גדול ומוסיפים הרבה מים שיכסו את הפלפלים. את אותו הדבר עושים גם עם 200 גרם של פלפלים החריפים, בהתאם לטעם. את הפלפלים משאירים "לנוח" במים.
לאחר שהפלפלים נחו במים ונעשו רכים מאוד (בערך כשעה,) שופכים את המים ומסננים אותם. מעבירים את הפלפלים למעבד מזון וטוחנים אותם עד שמתקבלות חתיכות דקות מאוד, מוסיפים למעבד המזון 2 ראשי שום קלופים ושוב טוחנים, הפעם עד שמתקבל ממרח.
מוסיפים שמן ומלח בהתאם לטעם. אפשר להוסיף גם פפריקה או כמון אך לא חייב.
את האריסה אפשר להגיש במקום אך ניתן גם לאחסן אותה במקרר למשך פרקי זמן ארוכים של כמה חודשים ולהשתמש בה גם במועד מאוחר יותר.
בתיאבון!
.
לחצו כאן לצפייה בתגובות בעמוד הפייסבוק שלי "ערוץ התבשילים הטובים"!
ערוץ נפלא להכנת תבשילים מקוריים
עלי והצליחי
מעולה, הכנתי בדיוק לפי המתקון ללא כמון ופפריקה, תודה רבה
אשמח ללמוד עוד מתכונים חוץ מהאריסה.