• דף הבית
  • כל המתכונים
  • קטגוריות
  • צור קשר
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
ורדית חביב
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
ראשי › לחמים › בייגלה

בייגלה

ורדית חביב 27/10/2019 21:00 אין תגובות

בייגלה

בייגלה כמו שקונים טעים פריך וקל להכנה

חומרים

  • ½ ק”ג קמח.
  • 1 כף שמרים.
  • 2 כפות שמן.
  • 2 כפות סוכר.
  • ¼1 כוס מים פושרים.
  • ¾ כף מלח.

ציפוי

  • מים רותחים.
  • כף מלח
  • כוס שומשום.
  • משטח אבן שמוט לא חייב.

אופן ההכנה

מנפים את הקמח אל תוך קערה ומוסיפים את השמרים ,הסוכר, השמן והמלח ובעזרת וו הלישה מערבלים  ובהדרגה מוסיפים את המים עד אשר מתקבל בצק רך וגמיש.

מכסים בניילון נצמד על מנת לשמור על הלחות של הבצק.

מחממים תנור עם האבן שמוט לטמפרטורה של 250 מעלות אם אין אבן לא נורא. אפשר על תבנית רגילה.

לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מעבדים אותו ומוציאים ממנו את האוויר .

על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל10חלקים ומכינים רצועות ארוכות ומעגלים מניחים על בד נקים

מרתיחים מים ושופכים לתוך קערה מוסיפים מלח ומערבבים.

לאחר מכן טובלים את הבייגלה במים כדקה וחולצים בעזרת כף מחוררת וטובלים יישירות אל השומשום .

כפי שניתן לראות בסרטון.

מוציאים בזהירות את האבן על הרשת מהתנור ומניחים ישירות עליה את הבייגלה ומכניסים לתנור ומנמיכים ל220 .

אופים כ10-15 דקות.

בתיאבון

לחמניות ממולאות

לחמניות ממולאות

 

 

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

© כל הזכויות שמורות לורדית חביב | מתכונים מבית סבתא
אין לשווק, להעתיק או לשכפל כל מידע מהאתר לרבות תמונות וטקסטים ללא אישור מפורש בכתב מהנהלת האתר!
גלילה לראש העמוד