בייגלה ממולא בבשר
חטיף נשנוש מושלם לאירוח, או כתוספת מנת פתיחה לארוחת חג או שבת חגיגית
חומרים
- ½ קילו קמח מנופה
- 1 כף שמרים.
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף סוכר.
- 1 כפית מלח.
- 1 כוס מים גודל כוס 220 מ"ל.
מילוי
- ½ ק"ג בשר טחון
- חתיכה קטנה שומן כבש.
- 1 בצל.
- 5 שיני שום.
- חופן פטרוזיליה.
- חופן כוסברה.
- ½ כף פלפל שחור גרוס
- 1 כף פפריקה חריפה או מתוקה או יחד.
- 1 כף גרגרי שומר טחון.
- מלח לפי הטעם.
ציפוי
- 1 ביצה.
- מעט שומשום.
- כפית שמן זית.
- מעט מלח.
אופן ההכנה
בצק
בקערה שמים את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים עד שהכול נטמע פנימה.
מוסיפים לתערובת את השמן והמים ומערבבים ואז מוסיפים את המלח.
מערבבים עוד כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.
מצפים את הבצק וגם את דפנות הקערה במעט שמן על מנת שלא ידבק בצק, ומכסים במגבת מטבח ומתפיחים כחצי שעה.
לאחר כחצי שעה מניחים את הבצק על משטח מקומח וחותכים אותו ל- 10 כדורים בגודל של פינג-פונג שווים .
מילוי
בקערה נפרדת שמים את הבשר טחון, השומן כבש, השום , פטרוזיליה ,כוסברה , בצל טחון סחוט, ושאר התבלינים מערבבים היטה היטב טועמים, אם יש צורך מוסיפים תבלינים. מכסים ונותנים לתערובת לנוח מעט.
וממלאים.
פותחים דק בעזרת המערוך כמו פיתה מלבנית דקה וממלאים במילוי שהוכן מראש.
מחממים תנור לחום של 200 -220 מעלות.
מכינים מהתערובת בשר כמו נקניקיה ארוכה ככמות הבצק ומניחים בצד.
ממלאים לאורכו של הבצק ומגלגלים, משאירים את הקצוות פתוחים מעט מעגלים ומחברים את הקצוות ומכניסים פנימה זה בתוך זה ומהדקים. .
ומניחים על נייר אפייה במגש ומורחים ביצה עם שמן זית ומעט מלח, וזורים שומשום.
מתפיחים כחמש דקות. לא יותר!
וכאשר המאפים מתחילים לתפוח מכניסים לתנור ל 15 – 20 דקות בערך.
בתיאבון
לחמניות ממולאות