בנטז' לביבות תפוחי אדמה ממולאות בבשר
גרסה כשרה לפסח!
בנטז' היא קציצה טוניסאית מסורתית וחגיגית העשויה מתפוחי אדמה וממולאת בבשר. המתכון הזה גרסה כשרה לפסח של בנטז', אך לא פחות טעימה!
לחצו כאן עוד מתכונים כשרים לפסח!
מרכיבים
- 4 ביצים.
- 4 תפוחי אדמה.
- 1 בצל.
- 400 גר' בשר טחון (אפשר גם חזה עוף.)
- ½ כפית פלפל שחור גרוס.
- קמצוץ מלח.
- חופן עלי פטרוזיליה קצוצים.
- 3 כפות קמח מצה.
- כף מרק עוף.
אופן ההכנה
חותכים 4 תפוחי אדמה לקוביות גסות ומרתיחים אותם בסיר גדול יחד עם 2 ביצים עד שהם מתרככים. (שימו לב, למתכון צריך 4 ביצים – רק שתיים מהן מורתחות ביחד עם תפוחי האדמה.)
בזמן ההמתנה להתרככות של תפוחי האדמה, קוצצים בצל אחד ומטגנים אותו עד לכדי הזהבה. אחרי שהבצל מזהיב, מוסיפים כ-400 גרם בשר טחון וממשיכים בטיגון עד שהבשר מתבשל.
מוסיפים לבצל חצי כפית פלפל שחור גרוס, מעט מלח לפי הטעם האישי, חופן עלי פטרוזיליה קצוצים (בערך כוס,) ומערבבים בכל היטב.
לאחר שתפוחי האדמה התרככו, מועכים אותם היטב בקערה גדולה, מוסיפים 2 חלמוני ביצה (החלק הצהוב של הביצה, שימו לב – יש לשמור את החלבון, כי משתמשים בו בהמשך!)
מוסיפים 2 עד 3 כפות של קמח מצה, כף מרק עוף ומערבבים את התערובת היטב עד לקבלת מרקם אחיד, לשים אותה כמו בצק ומגלגלים לכדורים בערך בגודל של ביצה.
מילוי הקציצות
לוקחים כדור מתערובת תפוחי האדמה ופותחים אותו ביד, מצפים במעט קמח מצה משני הצדדים, שמים בפנים מעט בשר טחון, פרוסה של ביצה קשה (מהביצים שהורתחו בהתחלה), ונגיעה של פלפל שחור ואז סוגרים ומגלגלים את הבנטז'.
לאחר מכן מערבבים בקערה 2 חלבוני ביצה (החלק השקוף של הביצה) יחד עם מעט מרק עוף, טובלים ומצפים את הבנטז' ואז מצפים אותן גם בקמח מצה.
את הבנטז' יש לטגן בשמן עמוק על אש בינונית ~ גבוהה עד להזהבה.
בתאבון!
הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי "ערוץ התבשילים הטובים" לקבלת עדכונים על מתכונים וסרטונים חדשים!