בצק ללחם ביתי
בצק ללחם ביתי. קל פשוט וטעים לצד אוכל ברוטב עסיסי .
כל הטיפים שיגרמו ללחם שלכם לצאת נפלא.
החומרים
- 1 ק"ג קמח.
- 2 כפות שמרים.
- 2 כפות סוכר.
- 1 כף מחוקה מלח.
- ¼ כוס שמן.
- ¼ 2 כוסות מים.
(גודל כוס 220 מ"ל")
אופן ההכנה
תחילה מנפים את הקמח בקערת המיקסר ויוצרים גומה באמצע..
לאחר מכן מוסיפים את השמרים בתוך הגומה יחד עם הסוכר ומוסיפים כוס מים, מערבבים ומוסיפים את השמן ואת המלח בסוף. מערבבים ומוסיפים בהדרגה את המים (ייתכן שיהיה צורך ביותר מים לעמים זה תלוי בסוג הקמח)
אני ממליצה להשתמש במים פושרים לזרז את תהליך ההתפחה.
מערבבים היטב עד לקבלת בצק רך ואחיד.
משמנים את דפנות הקערה והבצק בשמן, ומכסים בניילון נצמד. טיפ: הניילון הנצמד מתאים לשמור על הלחות.
מניחים את הבצק במקום חמים לתפיחה ולהכפלת הנפח. אפשר בתוך ארון המטבח.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו בערך אחרי כ- 40 דקות או יותר מומלץ יותר.
מוציאים מהקערה ועל משטח מקומח ומוציאים ממנו את האוויר על ידי עיבוד הבצק במשך כמה דקות עד שנשמע ממנו התפוצציות קטנות..
אני ממליצה להדליק את התנור מראש לחום הרצוי.
מחלקים את הבצק ל 4 חלקים שווים.
ומעצבים מהם את ככרות הלחם.
חשוב ורצוי שהכיכרות יהיו בגודל אחיד ושווה, על מנת שתהליך האפייה יהיה שווה.
על נייר אפיה מניחים את הכיכרות וחורצים עליהם חתך בסכין חדה. חשוב לחרוץ את החתך שעל כיכר הלחם לפני תהליך התפיחה.
מכסים במגבת מטבח על מנת שלא ייווצר קרום יבש מעל, ומניחים בצד להתפחה שנייה.
לאחר שהכיכרות תפחו (כיצד יודעים אם הן תפחו? לוחצים בעדינות על הכיכר אם הבצק 'מתנגד' זה לא תפח. אם הגומה שנוצרה מהנגיעה חוזרת לאט זה תפח, אם נוצר חור עקב הנגיעה הבצק תפח יתר על המידה.)
לא מומלץ לאפות כיכרות שתפחו יתר ל המידה מחשש שייפלו בזמן האפייה.ה
את הבצק חייב להכניס לתנור שחומם מראש והגיע לטמפרטורה הרצויה. ברגע שהנורה נכבית זמן קצר אחרי שהתנור הודלק זה אומר שהתנור הגיע לטמפרטורה הנדרשת.
הטמפרטורה המתאימה ביותר לאפיית לחמים היא בין 240 – ל- 220 מעלות.( תלוי בתנור ובעוצמתו.)
זמן האפייה הוא כ10 עד15 דקות (תלוי בתנור ובעוצמתו.)
את הביצה מורחים אך ורק כאשר הכיכרות תפחו במלואן ושנייה לפני כניסתן לאפייה. לא לפני!
אם רוצים לזרות קמח מעל עדיף לעשות זאת אחרי ההתפחה.
אפשר להכניס לתוך התנור אבן שמוט מומלץ ביותר מידע על אבן שמוט
בהצלחה
לצפייה במתכון לחם מקמח מלא ופשתן יש ללחוץ על הקישור.