בצק עלים ביתי
בצק עלים ביתי מושלם פשוט,וקל להכנה. כל מה שנדרש זה חומרים בסיסיים שיש בכל בית.
חומרים
- 4 כוסות קמח. גודל כוס 220 מ"ל
- 1 כפית סוכר.
- ¼ 1 כוס מים. (גודל כוס 220 מ"ל)
- 1 כפית מלח.
- 1 כף חומץ.
- 150 גר' מרגרינה רכה (לא חמה) בטמפרטורת החדר .
אופן ההכנה
בקערת המיקסר יוצקים את הקמח, סוכר,מלח,החומץ והמים ולשים בוו הלישה כחמש דקות במהירות בינונית מהירה עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
לאחר מנוחה של כמה דקות על משטח מקומח מרדדים את הבצק למרובע בגודל של דף מחברת ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה וחצי.
לאחר- מכן מוציאים מן המקרר את הבצק .
לוקחים נייר אפייה מניחים במרכז הנייר את המרגרינה מקפלים את הנייר ומשטחים את הבצק בעזרת מערוך ואז מקפלים את הנייר פנימה ויוצרים ריבוע שטוח של מחמאה בתוך הנייר אפייה.
על משטח נקי ומקומח מרדדים את הבצק בעובי של סנטימטר 1 בצורה מרובעת.
מניחים במרכז הבצק את המחמאה וסוגרים את המרגרינה בתוך הבצק ומקפלים בצורת מעטפה , מהדקים היטב היטב ושוב מרדדים ופותחים את הבצק בצורה מלבנית ומקפלים קיפול 3 וכך נוצרות שלוש שכבות מרגרינה..
ושוב מרדדים למלבן ושוב מקפלים ל-3 ושוב פותחים בעזרת המערוך ומקפלים קיפול נוסף כמה וכמה פעמים וכך נוצרים עלים-עלים.
לאחר מכן עוטפים ומכניסים למקרר להתייצבות הבצק.
ממלאים במה שמתחשק.
בהצלחה.
אם רוצים בצק חלבי משתמשים בחמאה