בקלוואה אגוזים
בקלוואה במילוי אגוזים ספוגה בסירופ סוכר
פרווה.
החומרים
- 100 גר' מחמאה מומסת.
- 1 חב' עלי פילו.
למלית
- 400 גר' אגוזי מלך.
- 100 גר' בוטנים או שקדים.
- רבע כפית תמצית שקדים או 3 טיפות מי זהר.
- כף קינמון. (לא חייב)
- רבע כוס סוכר.
סירופ סוכר
- 1 כוס סוכר.
- ½ כוס מים.
- מעט סחיטת לימון.
- פיסת קליפת לימון.
- או 3 טיפות מי זהר.
אופן ההכנה
תחילה מכינים את המלית.
מחממים מעט את הבוטנים מקררים, מוציאים להם את הקליפה וגורסים אותם גס יחד עם האגוזים ומוסיפים להם את הסוכר, הקינמון והתמציות בהתאם לטעם האישי. עד שנוצרת תערובת אחידה.
משאירים את התנור דלוק על חום של 170-180 מעלות.
תחילה מפשירים את עלי הפילו בהתאם להוראות היצרן.
ממיסים במיקרוגל את המחמאה.
מניחים עלה 1 של פילו על נייר אפיה ומורחים שכבה דקה של מחמאה במברשת על כל העלה ומניחים עליה עלה נוסף ומברישים גם במחמאה.
שמים על קצה העלה שורה לאורכה מהתערובת ומגלגלים פנימה עד הקצה השני כמו רולדה ומניחים על תבנית אפיה שוב חוזרים על הפעולה בדיוק אותו הדבר כמו הרולדה הראשונה ומניחים את הרולדה אחת ליד השנייה בסך הכול יוצאים בערך 6-7 תלוי בכמות שבאריזה.
מורחים את שארית המחמאה על כולן
בעדינות ובעזרת סכין חדה חותכים חתכים באלכסון בכל הרולדות בגודל שווה בערך 3.5 ס"מ.
כשהתנור חם מכניסים לאפייה של כ20-30 דקות או יותר בהתאם לעוצמת התנור.
סירופ הדבש.
בסיר קטן שופכים את הסוכר יחד עם המים והלימון מערבבים היטב מבשלים כ6-7 דקות על אש בינונית .
טיפ מתי יודעים שהסירופ מוכן נוגעים בזהירות בקצה האצבע בסירופ ובאצבע השנייה נוגעים אם זה מעט דביקי אז הדבש מוכן.
לאחר שהבקלוואה נאפתה וצבעה מזהיב בגוון חום זהוב שופכים עליה את הסירופ סוכר ומקררים.
יש אפשרות להכין את אותו הדבר עם פיסטוקים במקום האגוזים.
לצפיה במתכון למקרוד
\