בשר צלי פרוס ברוטב ובצל
בשר צלי פרוס ברוטב ובצל אפוי בתהליך איטי, בטעם נפלא ועדין של עלי דפנה ופלפל אנגלי.
החומרים
- נתח בשר מס' 5 או 6.
- 1 ראש שום.
- ¼ כוס שמן זית
- ¼ כוס יין אדום (לא חייב).
- 6-7 גרגרי פלפל אנגלי.
- 3-4 עלי דפנה.
- כף פלפל שחור גרוס.
- מלח.
- 2 בצלים גדולים
- ¼ כוס שמן.
אופן ההכנה
תחילה מחממים תנור על חום של 180 מעלות ומתחילים.
מניחים את נתח הבשר במגש אפייה, שופכים לתוכו את השמן זית ואת היין, המלח, הפלפל שחור גרוס ומעסים בעדינות את הנתח.
מוסיפים לתוך התבנית הבשר את שאר התבלינים פלפל אנגלי, עלי דפנה והראש שום.
עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים לאפיה איטית של כשעה וחצי.
לאחר כשעה וחצי מוציאים את הבשר מהתנור ומניחים לו להתקרר היטב.
כאשר הבשר קר פורסים אותו בעזרת סכין חדה (לא לפרוס אותו כשהוא חם!) משאירים בצד את הנוזלים להמשך.
הכנת הרוטב
פורסים את הבצל לרצועות של ירח ומניחים אותן בסיר מעט שטוח בגודל מתאים שיתאים לכל הכמות. על אש נמוכה מאד ומערבבים תוך כדי חימום לריכוך וחריכה מועטה.
כשהבצל מעט מזהיב מוסיפים את השמן ומשאירים את הבצל על אש נמוכה ומידי פעם מערבבים.
לאחר שהבצל הזהיב והתכרמל ונעשה זהוב חום, (לא שרוף) .
מניחים את הפרוסות בשר בצורה שטוחה ושופכים את הנוזלים פנימה ומכסים לבישול קצר של כרבע שעה על אש נמוכה להתגבשות הרוטב. אם יש צורך מוסיפים מעט מים וטועמים אם יש צורך מתקנים במעט מלח או תבלינים.
אפשר להוסיף פטריות או מיני ירקות שורש כמו ארטישוק ירושלמי.
למתכון קציצות מפרום