גולאש פיקנטי בסגנון ישראלי
מתכון קל מושלם ומשודרג גולאש פיקנטי בסגנון ישראלי לשבת חורפית וקרה. רך, טעים בחריפות מעודנת
מוגש ברוטב עסיסי עם חלת שבת או על מצע של אורז לבן או בפסח מצה מפורקת.
הבשרים המומלצים ביותר לתוצאה מושלמת הם: בשר מס' 8 שריר, או מס'2 צלעות. או מס' 10 צוואר.
(לגרסה כשרה לפסח ללא הקמח.)
החומרים
- 1 נתח בשר מס'8 או ,2, 10 .
- 2 כפות שמן.
- 1 בצל גדול.
- 2 גזר.
- 1פלפל חריף או פלפל שושקה
- 1 גמבה .
- 2 כפות פפריקה מתוקה.
- ¼ כף כורכום.
- ½ כפית קימל.
- 2 שיני שום.
- 2 עגבניות גדולות עסיסיות ובשלות.
- חצי כוס קמח.(לא חייב)
- שמן לטיגון.
- מלח לפי הטעם או אבקת מרק עוף.
אופן ההכנה
תחילה חותכים את הבשר לרצועות ומבשלים את כמעט בישול מלא.
אפשר לבשל בתנור את הבשר ע"פ ההוראות שבמתכון מתחת.
מתכון להכנת בשר בשר צלי ברוטב ובצל
לאחר שהבשר התקרר מעט מסננים אותו ושומרים את ציר הנוזלים בקערה נפרדת להכנת הרוטב.
בוזקים מעל הבשר את הקמח עד שזה נטמע היטב על הבשר ומטגנים קלות בכדי שהקמח ייתפס ונכך נוצרת מעטפת לבשר.
לאחר הטיגון מניחים בנייר סופג בכדי שהשמן המיותר ייספג כולו.
בסיר עמוק ורחב שוליים יוצקים 2 כפות מהשמן הנותר מהטיגון (לא חייב) ומסדרים פנימה את רצועות הבצל, ומטגנים קלות תוך כדי ערבוב קל כשתי דקות עד שהבצל מזהיב ומקבל גוון זהוב קל.
חותכים לרצועות גסות את שאר הירקות הפלפל, השום, גמבה והגזר ומוסיפים אל תוך הסיר ומטגנים קלות .
(אם הפלפל חריף מאוד, מומלץ לשים רק חתיכה אחת והשאר גמבה. (או להשתמש בפלפל שושקה שהוא לא חריף אדום או ירוק לא משנה הצבע…)
מקלפים את העגבניות וטוחנים או מגרדים אותם ויוצקים אל תוך הסיר.
מניחים בצורה מסודרת את חלקי הבשר, ואת הפפריקה , הכורכום ויוצקים מעל את מרק ציר הבשר. אם אין מספיק נוזלים אפשר להוסיף מים רתוחים.
מוסיפים מלח או אבקת מרק עוף בהתאם לצורך או תבלינים לפי טעם אישי. אפשר קימל או עלי דפנה.
מכסים ומביאים לרתיחה על אש בינונית ,מנמיכים ומבשלים עד שעה וחצי בערך להתגבשות הרוטב .
טועמים אם יש צורך במלח או בתיבול נוסף.
מגישים בעודו חם.
מתכון מושלם למג'דרה