גיזדה
עוגיית שקדים גיזדה טעימות להפליא.
מושלמת לפסח.
החומרים
- 2 כוסות שקדים קלופים וטחונים דקדק.
- ½כוס סוכר.
- 2 חלבוני ביצה.
- כף דבש.
- קמצוץ מלח.
- ¼ כפית תמצית שקדים.
- 3 טיפות מי ורדים
- שקדים שלמים לקישוט
אופן ההכנה
מקציפים במהירות את החלבון עם המלח עד לקבלת קצף רך.
מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב ועמיד.
(טוחנים את השקדים אפשר לקנות מוכן.)
מוסיפים לצף את הדבש, תמצית השקדים, והמי ורדים והשקדים בהדרגה ומערבבים בעדינות עד אשר הכול נטמע פנימה, ומתקבל בצק מגובש וגמיש.
מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
מכינים עיגולים בקוטר של 3 ס"מ בערך מכניסים לתוך מנג'ט נייר ומשטחים מעט בעזרת נגיעות רכות ומניחים את העוגיות על תבנית האפייה, ומקשטים בשקד מעל כל עוגייה ומטמיעים אותו מעט פנימה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים כ 20 דקות בערך עד אשר העוגייה נאפית ומזהיבה.
מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר עד שהן מתגבשות ומתקשות מעט.
מתכון לעוגיות שוקולד