דגים וירקות
נתחי דגים מתובלים, וירקות אפויים ברוטב עסיסי טעים וחריף .
כמות ל-7 סועדים.
חומרים
- 7 נתחי דג אמנון.
- 2 בצלים גדולים.
- 2 תפוחי אדמה.
- 2 עגבניות.
- 1 גמבה.
- 1 לימון
- 1 פלפל חריף.
- חצי צרור כוסברה.
- 3 שיני שום.
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס.
- 2 כפות גבוהות פפריקה מתוקה .
- ½ כפית כורכום.
- כפית כמון.
- כפית מלח בערך.
- ½ כוס שמן.
אופן ההכנה
תחילה מניחים את כל נתחי הדגים בקערה גדולה סוחטים עליהם לימון זורים מלח בערך כפית משני הצדדים ומכניסים למקרר לשעה או יותר .
מכינים מטבל כוסברה – שוטפים היטב את הכוסברה וטוחנים דק דק יחד עם השום.
בקערה נפרדת שופכים את השמן יחד עם המלח פפריקה פלפל שחור כמון וכורכום ומערבבים היטב עד שנוצרת מרינדה עסיסית.
שוטפים היטב ומקלפים את הירקות וחותכים לרצועות בינוניות ומערבבים אותם בתוך המרינדה.
לאחר מכן שוטפים היטב היטב את הדגים מניחים במסננת עד שכל הנוזלים ניגרים, ומוסיפים את מטבל הכוסברה ומעסים את נתחי הדג.
מחממים מראש תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס
על מגש גדול יוצקים את כל רצועות הירקות במרינדה ומעל מניחים את נתחי הדג בכוסברה זורים מעל גרידת לימון ומכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לאפייה של כשעה או יותר תלוי בעוצמת התנור.
לאחר כשעה בודקים בעזרת מזלג אם תפוחי אדמה התרככו ושאר הירקות נאפו, מוציאים את נייר האלומיניום ומגבירים את החום ומוסיפים זמן אפייה נוסף בהתאם לצורך .בערך כחצי שעה.
ניתן להוסיף מג'דרה
מג'דרה
סלט פאתושי סלט ירקות טריים וקרוטונים פריכים
שלום וברכה
האם דג המושט לא מתייבש
מאחר לריכוך הירקות
לוקח זמן.