מתכון חומוס ביתי טעים, בריא, קל ומהיר להכנה
כדאי ומומלץ להכין חומוס ביתי, קל ומהיר להכנה, הרבה יותר בריא מחומוס תעשייתי וללא חומרים משמרים.
חומרים:
- 2.1/2 כוסות חומוס מבושל מסוג הדס.
- ½ כוס מי הבישול.
- ½ כוס טחינה גולמית.
- ¼ כוס מיץ לימון סחוט.
- כפית מלח.
- 3 שיני שום.
- לקישוט.
- חומוס מבושל.
- פטרוזליה קצוצה.
- פפריקה.
- שמן זית.
- לימון.
אופן ההכנה:
בוררים את גרגירי החומוס ומנקים באופן יסודי, שוטפים היטב, אם צריך גם כמה פעמים. לאחר מכן משרים את גרגירי החומוס במים במשך הלילה.
טיפ: להאצת ההשריה, מומלץ להשתמש במים רותחים ולסגור במכסה למשך עד כשעה. התהליך חוסך בזמן.
לאחר ההשריה שוטפים שוב את גרגירי החומוס, מוסיפים מים נקיים ומניחים את החומוס להתבשל במשך כשעה עד שעתיים, עד שהגרגירים מתרככים.
(אפשר להוסיף מעט סודה לשתייה להאצת תהליך הבישול.)
לאחר הבישול אין לשפוך את הנוזלים שהחומוס בושל בהם – נצטרך אותם בהמשך.
אחרי הבישול מקלפים את גרגירי החומוס מהקליפה השקופה שלהם וטוחנים אותם עם חצי כוס מנוזלי הבישול של הגרגירים עד שמתקבל חומוס גרוס. (מי שרוצה את החומוס טיפה יותר נוזלי יכול להוסיף עוד מים.)
מוסיפים חצי כוס טחינה גולמית, סחיטה של לימון טרי (רבע כוס), ומלח לפי הטעם האישי. לאחר מכן טוחנים את החומוס בשנית. אחר כך מוסיפים שלוש שיני שום וטוחנים בפעם השלישית. חשוב לשים את השום בסוף כדי לשמור על הארומה שלו.
לסיום לוקחים צלחת עמוקה ויפה, שופכים את החומוס ומעצבים לפי סגנון וטעם אישי. אני שמה פטרוזיליה טרייה קצוצה, פפריקה חריפה או מתוקה, שמן זית בנדיבות, גרגירי חומוס שלמים ופרוסת לימון.
אפשר גם להוסיף כמון, סומאק, אריסה, מיני תבלינים, צנוברים, טחינה, פלפל שיפקה טחון שזה שיא הטעם ובאופן כללי אפשר להתפרע עם הקישוטים לפי הטעם האישי.
מומלץ לאכול טרי במקום. אפשר לשמור במקרר עד יומיים שלושה אך אז כדאי להכין אותו קצת פחות סמיך מכיוון שבקירור הוא מתגבש.
בתיאבון.
לצפייה בתגובות העמוד הפייסבוק שלי "ערוץ התבשילים הטובים"!ֱ
nice
תודה רבה ♥
האם אפשר להקפיא?
לא מומלץ להקפיא