חטיפי דג אמנון מטוגנים ומצופים בפירורי לחם
מתכון מושלם לדגים חטיפי דג אמנון מטוגנים ומצופים בפירורי לחם חטיף קרנצ'י וטעים .
אפשר להכין עם כל דג אחר כגון בקלה לברק
החומרים
- 5 יחידות פילה דג אמנון קפוא מס' 5- 7.
- 1 לימון.
- מלח.
- 1 כף כמון.
- ½ כוס קמח.
- 2 ביצים .
- שמן לטיגון.
- כוס פירורי לחם.
- כפית אבקת שום.
- ¼ כוס שומשום.
אופן ההכנה
שוטפים היטב את הלימון ומגרדים ממנו ומניחים בצד.
מפשירים את נתחי הדג במקרר.
לאחר שהדגים הפשירו משרים אותם במלח ולימון במקרר כשעה או יותר.
שוטפים היטב את נתחי הדג עד שהמליחות והחמיצות נגמרת ומניחים במסננת.
מגרדים מעל קליפת לימון ומעסים את נתחי הדג עם הכמון.
על צלחת שטוחה שופכים מעט קמח ובו טובלים את הדג. (חשוב לעשות זאת כך, כיוון שהקמח יוצר דבק שמדביק את הביצה והפירורי לחם).
יוצקים שמן עמוק במחבת ומחממים על אש בינונית.
על נייר אפייה שמים את פירורי הלחם, כפית אבקת שום ושומשום ומערבבים היטב עד שהכל נטמע ומתקבלת תערובת אחידה.
בצלחת עמוקה שוברים ביצים ומוסיפים קמצוץ מלח וטורפים היטב.
טובלים את הדג בביצה ואז בפירורי הלחם המתובלים, ומטגנים היטב משני הצדדים עד להזהבה.
מניחים על נייר סופג.
בתיאבון
אפשר להוסיף עם זה צ'יפס חם וסלט ירקות קצוץ דק ומיני רטבים.
בתוך לחמנייה עם מטבוחה פיקנטית.
מטבוחה פיקנטית
לחמניית חלה