חלות מקמח מלא
חלות שבת מקמח מלא אווריריות ספוגיות וטעימות מתכון מושלם ומפורט
החומרים
- 4 כוסות קמח מלא.
- 2 כוסות קמח לבן.
- 2 כפות שמרים.
- 2 ביצים.
- ¼.2 כוסות מים פושרים.
- 2 כפות סוכר חום.
- 1 כף מלח.
- ¼ כוס שמן זית.
גודל כוס 220 מ"ל
אופן ההכנה
תחילה שוברים את הביצים בצלוחית וטורפים בעזרת מזלג את הביצים. טיפ (מוסיפים לתוך הבצק ומשאירים מעט מהם לציפוי.)
מנפים את שתי סוגי הקמחים לתוך קערת המיקסר.
בעזרת הכף יוצרים גומה ולתוכה יוצקים את השמרים והסוכר ומכסים.
מוסיפים את 2 כוסות המים ומערבבים במהירות ומוסיפים תוך כדי ערבוב את השמן ואת הביצים הטרופות.
מוסיפים את המלח ושארית המים ומערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת לבצק חלק ואחיד.
הבצק צריך להיות רך ואלסטי ולא דביק. אם דביק מוסיפים קמח אם יבש מוסיפים מעט מים ומערבבים היטב.
ראה תמונה.
מצפים את דפנות הקערה בשמן או בקמח כך יהיה אפשר לחלץ את הבצק בקלות מאוד ולא יהיו הידבקויות
מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה או יוותר. מומלץ בניילון כך נשמרת הלחות בבצק.
ראה תמונה.
לאחר שהבצק תפח והכפיל את נפחו מחלצים אותו מהקערה ומניחים אותו על משטח מקומח מעט.
לשים אותו היטב כחמש דקות ומחלקים אותו לשלושה חלקים שווים או יותר ושוב נותנים מנוחה.
קולעים צמות בהתאם לסרטון המצורף.
קליעת 3 רצועות כפולות
Posted by ורדית חביב – ערוץ התבשילים הטובים on Saturday, May 2, 2020
מניחים את החלות הקלועות על מגש מרופד בנייר אפייה.
מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה בהתאם להוראות ההתפחה שמופיע במתכון המצורף בלחיצה על ה- בצק ללחם ביתי
ההתפחה השנייה חייבת להיות במלואה.
מחממים תנור לחום של כ 220 מעלות ומכניסים פנימה תבנית אלומיניום קטנה מלאה בקוביות קרח. שייוצרו אדים בתוך התנור.
לאחר שהבצק תפח במלואו, מערבבים את שארית הביצים במעט מאוד מים ומלח ומערבבים היטב
מצפים היטב מכל הצדדים ומכניסים לתנור לכ15 דקות לתנור שחומם מראש.
בהצלחה.
לתוצאה מושלמת מומלץ להיצמד להוראות.