חמין חיטה אהריסה
לקראת שבתות החורף הגשומים והקררים, קבלו מתכון מושלם של חמין חיטה אהריסה בנוסח טוניס טעים ומנחם
החומרים
- מעט שמן.
- 1 כף סוכר.
- 2 כפות רסק עגבניות.
- 1/או 2 כפות גדושות פפריקה
- 6 חתיכות בשר.
- 2 חתיכות עצמות רגל בקר שומניות.
- 1 בצל מקולף חתוך לשניים.
- פלפל שחור גרוס.
- מלח.
- 2/3 תפוח אדמה או לפי כמות הסועדים.
- 5 שיני שום.
- ביצים לפי כמות הסועדים.
- קוקלות
- 1 כוס חיטה.
- מים.
אופן ההכנה
בוררים את החיטה שוטפים ומסננים.
בסיר עמוק ורחב יוצקים את השמן ומחממים, כאשר השמן רותח שופכים את הסוכר עד שהסוכר מתקרמל.
(תהליך הסוכר גורם לצבע התבשיל להיות זוהר וכהה יותר, והסוכר מנטרל את החמיצות של רסק עגבניות.)
בקערה שמים את הרסק עגבניות ומדללים במעט מים ומערבבים.
כאשר הסוכר מתקרמל יוצקים את הרסק מכסים מיד במכסה ומנמיכים את הלהבה.
מערבבים היטב היטב את הרסק עם הסוכר ומוסיפים במידת הצורך מעט מים, וגם את הפפריקה. (אפשר להוסיף כמות כפולה אם רוצים גוון אדום כהה יותר)
מטגנים כדקה ומסדרים את הבשרים כולל העצמות, תפוחי אדמה, הבצל חתוך , ביצים שטופות היטב ,השום ,והחיטה. אם יש קוקלות
לצפייה במתכון קוקלה יש ללחוץ על הקישור ↔קוקלה – קציצת סולת טוניסאית מסורתית לחמין
מתבלים בפלפל שחור ומלח לפי טעם אישי.
מוסיפים את המים עד לכיסוי מוחלט של כל מרכיבי החמין ומרתיחים עד שהתבשיל מבעבע .
לאחר מכן מנמיכים את האש מכסים את סיר החמין חיטה ומרתיחים כחצי שעה ומוסיפים עוד כוס מים בערך.
יש לקחת בחשבון שגריסי חיטה סופגת את המים ומכפילה את הנפח שלה לכן חשוב לשים מים בהתאם.
מחממים פלטה ומניחים עליה למשך לילה שלם ומכסים בכיסוי עבה בזהירות שלא יגע בפלטה
במידת הצורך מוסיפים מלח תבלינים או מים במהלך הלילה.
למי שאין פלטה אני ממליצה לקנות ואם אין אז אפשר בתנור ולבשל בחום של 100 מעלות עם מכסה וללא כיסוי מגבת.
בהצלחה.
חמין מעולה,שלא נשאר ממנו פרור… הזכיר את החמין של חמותי הטוניסאית ז"ל. הכנתי חמין אחר וכולם ביקשו שאכין שוב את ההרישה שלך. תודה רבה! שבת שלום!