טורטיה מגולגלת ממולאת בבשר ומטוגנת
טורטיה מגולגלת ממולאת בבשר ומטוגנת מתכון פשוט ומהיר להכנת טורטיה במילוי מתובל של בשר ובצל , מטוגנת עם ציפוי קריספי של פירורי לחם מתובלים ושומשום.
טורטיה מושלמת כמנת פתיחה לארוחת חג חגיגית או שבת.
טיפ
לגירסה אפויה של הטורטיה יש לעשות את אותו התהליך ללא טיגון , אלא אפייה רגילה על רשת צלייה כ15 עד 20 דקות, על חום של 200 מעלות.
החומרים
- 1 חב' טורטיה 12 יח'.
מילוי
- 2 בצלים קצוצים דק
- ½ ק"ג בשר טחון.
- 2 כפות שמן.
- ½ כפית כורכום.
- ½ כפית פלפל שחור גרוס.
- קמצוץ מלח או מרק עוף.
- ½ כפית ראס אלחנות.
ציפוי
- שמן לטיגון
- 2 ביצים.
- 1 כפית חרדל דיז'ון.
- פירורי לחם.
- שומשום.
- אבקת שום
דבק
- 1 כפית קמח.
- מעט מים.
אופן ההכנה
מילוי
מקלפים ומקצצים את הבצל ומאדים אותו במחבת.
לאחר שהבצל התאדה מנוזלים וקיבל גוון כהה מעט, להוסיף 2 כפות שמן, ולטגן עד שהבצל יזהיב וישנה את צבעו לגוון כהה יותר.
להוסיף את הבשר לבצל ולטגן תוך כדי ערבוב.
כאשר הבשר משנה את צבעו לכהה יותר להוסיף את התבלינים, לטעום ולוודא שלא חסר מלח או תיבול.
הכנת הטורטיה
דבק
לערבב כפית קמח עם מעט מים עד שמתקבל דבק דליל.
לפתוח את הטורטיה על משטח נקי ומקפילם את שני הצדדים.
ממלאים מהמילוי באמצע ומגלגלים פנימה מהצדדים הלא מקופלים עד לסוף.
בשלב הסופי מורחים באצבע מהדבק ומדביקים היטב שלא יפתח במהלך הטיגון.
מניחים את כולן על מגש.
מחממים שמן עמוק.
ציפוי
שופכים לתוך נייר אפייה או מגש עמוק את פירורי לחם מתובלים. (אם אין אפשר להכין פירורי לחם 1 כפית אבקת שום ומלח שומשום.)
שוברים ביצים בצלחת עמוקה, מוסיפים את החרדל ומערבבים היטב.
טובלים את הטורטיה בביצה מכל צדדים ומיד טובלים בפירורי הלחם.
מכינים את כולם על מגש
מטגנים על אש בינונית בשמן חם ועמוק עד שהטורטיה מקבלת גוון חום זהוב.
לאחר שהטורטיה מזהיבה משני הצדדים מוציאים ומניחים על נייר סופג.
בתיאבון
למתכון מושלם של צלי בשר בלחיצה על הקישור