טורטיה ממולאת בחזה עוף בציפוי קריספי
מתכון פשוט ומהיר להכנת טורטיה במילוי מתובל שלחזה עוף ובצל , מטוגנת עם ציפוי קריספי של פירורי לחם מתובלים ושומשום. מושלמת כמנת פתיחה.
טורטיה ממולאת בחזה עוף ובצל מטוגנת ומצופת בפירורי לחם מתובלים קריספית וטעימה מילוי שכולו עונג לחיך. מנת פתיחה מושלמת לארוחת שבת או חג חגיגית בתוספת סלטים.
https://youtu.be/OP87jbWYJ3Q
החומרים
- 1 חב' טורטיה 7 יח'.
מילוי
- 1 בצל ענק קצוץ דק
- 3 פרוסות חזה עוף
- 2 כפות שמן
- ½ כפית חוואיג'\כורכום.
- ½ כפית פלפל שחור גרוס.
- קמצוץ מלח.
ציפוי
- שמן לטיגון
- 1 ביצה
- פירורי לחם
דבק
- 1 כפית קמח.
- מעט מים.
אופן ההכנה
מילוי
מקלפים ומקצצים את הבצל ומאדים אותו במחבת.
לאחר שהבצל התאדה מנוזלים וקיבל גוון כהה מעט, להוסיף 2 כפות שמן, ולטגן עד שהבצל יזהיב וישנה את צבעו לגוון כהה יותר.
לחתוך את החזה עוף לרצועות דקות ולהוסיף לבצל ולטגן תוך כדי ערבוב.
כאשר הרצועות משנות את צבען לכהה יותר להוסיף את התבלינים, לטעום ולוודא שלא חסר מלח או תיבול.
הכנת הטורטיה
דבק
לערבב כפית קמח עם מעט מים עד שמתקבל דבק דליל.
לפתוח את הטורטיה על השיש ולקפל את שני הצדדים, למלא מהמילוי באמצע ולגלגל פנימה עד לסוף בשלב הסופי למרוח במקחול מתאים לבישול מהדבק ולהדק היטב שלא יפתח במהלך הטיגון ולהניח על מגש.
להכין את כולם.
לחמם שמן עמוק.
ציפוי
לשפוך לתוך צלחת עמוקה פירורי לחם מתובלים. (אם אין אפשר להכין פירורי לחם 1 כפית אבקת שום ומלח שומשום.)
לשבור ביצה בצלחת עמוקה ולשפוך לתוכה את שארית הדבק ולערבב היטב.
לטבול את הטורטיה בביצה בכל צדדים ומיד לטבול בפירורי הלחם ולטגן על אש בינונית בשמן חם ועמוק.
לאחר שהטורטיה מזהיבה משני הצדדים להוציא ולהניח על נייר סופג.
בתיאבון
צ'יפסים מתנפחים
פטריות ממולאות