טרשי דלעת
סלט טרשי דלעת , סלט קייצי בנוסח טוניס טעים עסיסי בולט בטעמו החזק של הקימל (כרוויה) מתובל וקליל.
החומרים
- ½ ק"ג דלעת.
- 1 תפוחי אדמה גדול.
- 4 שיני שום כתוש.
- 2 כפות אריסה.
- 2 כפות שמן.
- ¼ כפית מלח.
- ½ לימון סחוט.
- ½ כפית קימל . (כרוויה)
- 1 כפית פפריקה.
- 2-3 גבעולי פטרוזיליה לקישוט.
אופן ההכנה
מקלפים את הדלעת וחותכים לקוביות, שוטפים ושמים בסיר עם מים.
מקלפים תפוח אדמה שוטפים, וחתכים לרצועות דקות ומבשלים יחד עם הדלעת עד לריכוך מוחלט כ 20 דקות בערך.
טיפ (חשוב לחתוך לרצועות דקות את תפוחי האדמה כיוון שתהליך הבישול ארוך יותר והחיתוך יאפשר זמן בישול קצר יותר.)
לאחר שהדלעת והתפוח-אדמה בושלו, מסננים מנוזלים במסננת ומרסקים בעזרת מזלג ושמים בצד להסתנן לחלוטין.
על אש נמוכה שמים סיר קטן מעט שמן ולתוכו כותשים את השום מוסיפים את האריסה, אריסה חריפה והפפריקה ומיד מכבים את האש אם הפפריקה תישרף בשמן הסלט יהיה מר לכן רצוי להימנע מזה.
לאחר מכן וסיפים את הלימון ,המלח, הקימל גרוס דק ומערבבים עד לקבלת רוטב טעים ועסיסי.
מוספים לתוך הסיר רוטב את הדלעת והתפוח-אדמה ומערבבים היטב עד אשר כל הרוטב נטמע פנימה ומתקבלת תערובת אחידה וטעימה.
טועמים ובמידת הצורך ניתן לתקן את הטעם בהוספת מלח או לימון .
מטבוחה פיקנטית
קוסקוס עם דלעת
yamm