טרשי ירקות חמוצים
טרשי ירקות חמוצים חתוכים לרצועות מתובלים בנוסח טוניס
חומרים
- 3 גזר.
- 1 לפת.
- 1 קולורבי.
- ¼ כרוב חתוך גס.
- 3 פרחי כרובית חתוכים (לא חייב אם אין).
- 2 גבעולי סלרי.
- 2 מלפפון.
- 1 גמבה אדומה.
- 2 לימון.
- ¼ כוס שמן.
- 5 גרגרי פלפל אנגלי שטופים.
- 3 שיני שום.
- 1 כף מלח.
אופן ההכנה
מקלפים ושוטפים היטב את כל הירקות.
חותכים את הירקות לרצועות.
מעבירים הכול לקערה רחבה ומערבבים היטב.
סוחטים לימון שלם ואת הלימון השני שוטפים היטב וחותכים אותו לרצועות.
פורסים את שיני השום ומוסיפים לירקות יחד עם הפלפל אנגלי.
מתבלים בשמן ,לימון סחוט , רצועות לימון, מלח, ומערבבים היטב.
טועמים, ובמידת הצורך מוסיפים תיבול לפי טעם אישי.
מומלץ את המלח להוסיף בהדרגה.
בתיאבון