יריכיים וירקות בתנור
יריכיים וירקות בתנור זוהי מנה עיקרית מושלמת לעוף מתובל על מצע של אורז או פירה לארוחה חגיגית .
מתכון מושלם בחגיגה של טעמים לחיך.
מומלץ לנסות
חומרים
- 6 כרעיים.
- 1 גבעול כרפס.
- 1 בצל.
- 1 עגבנייה.
- 2 תפוחי אדמה בינוני.
- 1 גמבה.
- 1 פלפל חריף.(לא חייב)
- 2 שיני שום.
- ½ כפית פלפל שחור גרוס.
- ½ כפית כורכום.
- 1 כף פפריקה מתוקה.
- 1 כפית סומק.
- ¼ כוס שמן זית
- מלח לפי הצורך .
- עלי בזיליקום לקישוט.
אופן ההכנה
שוטפים היטב את היריכים או כלחלק שתבחרו ומסננים.
מרתיחים קלות את העוף יחד עם גבעול הכרפס ומעט מלח או מרק עוף. ושוב מסננים. שומרים את מרק הציר של העוף להמשך.
אפשר לנצל את מרק ציר העוף להכנת אורז מושלם.
בקערה נפרדת יוצקים שמן, כותשים את שיני השום ומוסיפים פנימה את כל התבלינים יחד .
מוסיפים את רצועות העגבנייה ו ¼ כוס ציר עוף, ומערבבים תוך כדי ריסוק עדין עד שמתקבלת תערובת רוטב.
מכניסים לתוך תערובת הרוטב את הכרעיים, מצפים אותם ומשרים כחצי שעה.
מחממים תנור על חום של 170 מעלות באפייה רגילה (לא טורבו).
מקלפים את הירקות, שוטפים אותם וחותכים לרצועות וממליחים קלות.
במחבת מאדים את הבצל ומוסיפים מעט שמן ממשיכים לערבב עד שהבצל מקבל גוון זהוב.
לאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה ומוסיפים לערבב.
מסדרים את היריכיים המתובלים על מגש מרופד בנייר אפייה יחד עם רצועות הגמבה ושופכים את הרוטב שנשאר למחבת ומערבבים ושופכים את כול הירקות על היריכיים..
לאחר שהתנור חומם.
מכניסים לתנור לשעה וחצי זמן אפייה ולאחר מכן מעלים את הטמפרטורה לחום של 250 ומשחימים כ15 דקות או יותר, ומידי פעם הופכים את חלקי העוף שישמרו על הרטיבות ולא יתייבשו.
(אפשר מההתחלה לכסות בנייר אלומיניום אני ממליצה שלא כדי לא לאדות )
ניתן לתבל עלפי העדפה אישית.
הערה: הסומק הוא תבלין מלוח לכן רצוי להיזהר עם המלח להוסיף בהדרגה ולטעום.
לאחר האפייה לקשט בעלי בזיליקום ולהגיש ליד מצע של אורז או פירה.
בתיאבון
פאתושי סלט ירקות טריים וקרוטונים פריכים