כבדי עוף צלוי ברוטב בצל
תבשיל כבדי עוף צלויים ברוטב בצל בתהליך מושלם והדרגתי של אידוי, טיגון, תיבול ובישול. תבשיל ברוטב מושלם טעים ועסיסי מתאים גם כמנת ביניים או רוטב על בורקסים, מאפים או טורטיה לארות שבת חגיגית או ערבי חג.
החומרים
- ½ ק"ג כבדי עוף
- 2 בצלים ענקיים.
- 3-4 גרגרי פלפל אנגלי.
- שמן.
- מלח לפי הטעם. (או אבקת מרק עוף )
- 1 -2 טריאקי בערך.
- כפית פלפל שחור גרוס.
- (½ כפית כורכום. לא חייב)
- 1 כף קמח.
אופן ההכנה
תחילה שוטפים ומנקים את כבדי העוף ומכשירים אותם ממליחים וצולים קלות על רשת משתי הצדדים. לא לשרוף .
( את הכבד צולים מטעמי כשרות, אך גם חשוב לא לשרוף ולייבש את הכבד )
מקלפים את הבצל וחותכים לרצועות ומאדים אותו על להבה בינונית בסיר שטוח תוך כדי ערבוב.
לאחר שהבצל מקבל גוון מוזהב חום יוצקים שמן (כרבע כוס) ומטגנים את הבצל. תהליך זה גורם לתבשיל לקבל גוון נפלא של חום מוזהב באיטיות ומנמיכים את הלהבה..
מוציאים את הכבדים מהצלייה ושוטפים אותם היטב ומוציאים מהם את שרידי הדם והמלח ומסננים.
מניחים את כבדי העוף על הבצל שטוגן.
מוסיפים את הטריאקי, המלח, (או האבקת מרק עוף) פלפל שחור ופלפל אנגלי (אפשר להוסיף כורכום למי שרוצה גוון צהבהב.).
יוצקים מים (אפשר מהקומקום לקצר את תהליך הבישול ) רק שכבת כיסוי ומביאים לרתיחה ומצמצמים את הרוטב על אש בינונית.
בצנצנת נפרדת שמים כף קמח וחצי כוס מים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. יוצקים אל תוך הסיר מנערים מהקצוות שהקמח יטמע פנימה. נותנים לתבשיל רתיחה נוספת ומכבים את הלהבה.
בהצלחה
טורטיה ממולאת בחזה עוף בציפוי פירורי לחם ושומשום