כדורי שוקולד ממולאים
כדורי שוקולד ממולאים בחמאת בוטנים ואו בדובדבנים ומצופים בשוקולד ובשביבי בוטנים גרוסים.
גרסה מושלמת לכדורי שוקולד ממולאים פרווה.
חומרים
- 2 חב' ביסקוויטים פתיבר שוקולד (חב' 250 גר')
- 1 כוס משקה נס קפה.
- 50 גר שוקולד מריר.
- 1 כף מחמאה.
- 1 כפית דבש.
מילוי
- 4 כפיות ממרח בוטנים.
- דובדבנים .
ציפוי
- 100 גר' שוקולד מריר.
- 1 כף מחמאה.
- כפית רום.
זרייה
- כוס בוטנים טחונים גס .
אופן ההכנה
מכינים מבעוד מועד כוס משקה נס קפה. 1 כפית נס קפה, 1 כפית סוכר, 1 כוס מים רתוחים. ומניחים למשקה להתקרר בצד.
ממיסים בבאן מארי או במיקרו גל את השוקולד והמחמאה, מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק ואחיד ללא גושים..
בקערה גדולה שוברים את הביסקוויטים.(לא טחון) מוסיפים את השוקולד ומערבבים ובהדרגה מוסיפים את המשקה עד לקבלת תערובת גושית מוצקה ואחידה. (ייתכן ולא יהיה צורך בכל המשקה.)
יוצרים כדורים בגודל אחיד ומשטחים אותם על נייר אפייה, מוסיפים פנימה בעזרת כפית מעט ממרח בוטנים, או דובדבן ,סוגרים ומגלגלים עד שנוצר עיגול בגודל רצוי.
נועצים קיסם או שיפוד מעץ בכל כדור, מסדרים בצלחת שטוחה ומכניסים למקפיא להתקשות כרבע שעה.
ציפוי
ממיסים את השוקולד והמחמאה עד לקבלת קרם אחיד מבריק וחלק.
טוחנים גס את הבוטנים ויוצקים לתוך צנצנת נפרדת.
מוציאים את הכדורי שוקולד מהמקפיא וטובלים אותם בשוקולד המומס ומשם אל תוך צנצנת הבוטנים הגרוסים.
אפשר לשלב גם עם קוקוס.
לגירסה חלבית אפשר להחליף את המוצרים לחלבי.