כעבורות כשרות לפסח – קציצות טוניסאיות מסורתיות בגרסה כשרה לפסח
כעבורות הן קציצות מטוגנות טוניסאיות מסורתיות העשויות מתפוחי אדמה, חזה עוף או בשר, לחם ותבלינים. זהו מתכון להכנת כעבורות כשרות לפסח.
לצפייה במתכון להכנת כעבורות לשאר ימות השנה לחצו כאן!
לצפייה במתכון להכנת תבשיל כעבורות ברוטב לחצו כאן!
מרכיבים לכעבורות
- 3 בצלים גדולים.
- 2 ארטישוק ירושלמי.
- 4 תפוחי אדמה בינוניים.
- חצי זר פטרוזיליה קצוץ דק.
- חצי זר כוסברה קצוץ דק.
- 6-7 שיני שום.
- 400 גרם חזה עוף או בשר – טחון גס.
- 2 מצות רטובות.
- 3 ביצים.
- חצי כפית כורכום.
- חצי כפית פלפל שחור.
- כפית פפריקה מתוקה.
- חצי כפית פפריקה חריפה.
- 3 כפות מרק עוף ביחס לכמות ולטעם.
- קמח מצה.
מרכיבים לרוטב
- שמן.
- 3 שיני שום.
- 2 כפות רסק עגבניות.
- חצי כוס מים.
- כפית פפריקה.
- חצי כפית כורכום.
- כפית מרק עוף.
- חצי כפית פלפל שחור.
אופן הכנה
טוחנים וסוחטים שלושה בצלים גדולים, 2 ארטישוק ירושלמי, ו-2 תפוחי אדמה בינוניים, ומכניסים לכלי גדול.
מוסיפים חופן פטרוזיליה קצוצה גס, טוחנים חצי זר כוסברה יחד עם 6-7 שיני שום ומוסיפים לתערובות. מוסיפים חזה עוף טחון גס (או בשר.)
לוקחים שתי מצות, מרטיבים אותן מעט ומפוררים אל תוך הכלי.
מפרידים שלוש ביצים, את החלמונים מוסיפים לתערובת ואילו את החלמונים משאירים בצד עבור ציפוי הכעבורות.
מתבלים את התערובת במרק עוף, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כורכום ופלפל שחור ומערבבים היטב.
חותכים 2 תפוחי אדמה לפרוסות, ממליחים וממלאים בתערובת. מצפים את הקציצות בחלבוני הביצים בתוספת כוסברה, שום ומרק עוף. מפזרים קמח מצה ומטגנים.
הטיגון מתבצע בשמן עמוק על להבה בינונית עד גבוהה עד להשחמה של הכעבורות.
להכנת הרוטב שופכים מעט שמן בסיר, חותכים 3 שיני שום ומכניסים לסיר, ומוסיפים 2 כפות רסק עגבנות.
מוסיפים כחצי כוס מים בהדרגה תוך כדי ערבוב הרוטב. משאירים את הרוטב להתבשל מעט בלהבה נמוכה עד בינונית.
מניחים את הכעבורות בסיר, ומתבלים בפפריקה, מרק עוף, פלפל שחור ואפשר גם כורכום.
לאחר מכן מרתיחים מים, שופכים אל הסיר עד שהם מכסים את הקציצות ומבשלים כ-20 דקות עד חצי שעה.
בתאבון!
לעדכונים וסרטונים חדשים היכנסו לעמוד הפייסבוק שלי "ערוץ התבשילים הטובים"!
הכעבורות זה כמו מפרום למה קוראים להם ככה ? זה אוכל תונסאי לא ?
כעבורות מפרום. בולט זה בעיקרון כמעט אותה הקציצה רק השם שונה