מתכון להכנת כעבורות – קציצות טוניסאיות מסורתיות מלאות בכל טוב
כעבורות הן קציצות מטוגנות טוניסאיות מסורתיות העשויות מתפוחי אדמה, חזה עוף או בשר, לחם ותבלינים שנותנים להן טעם בלתי נשכח.
מרכיבים
- 3 בצלים גדולים.
- 1 תפוח אדמה גדול.
- 2 תפוחי אדמה קטנים.
- חצי כוס קמח.
- חצי זר פטרוזיליה קצוץ דק.
- חצי זר כוסברה קצוץ דק.
- 6-7 שיני שום.
- 3 פרוסות לחם רטוב סחוט ומפורר.
- 400 גרם חזה עוף או בשר.
- 3 ביצים.
- חצי כפית כורכום.
- חצי כפית פלפל שחור.
- כפית פפריקה.
- 3 כפות מרק עוף ביחס לכמות ולטעם.
- 1 עגבניה.
לעדכונים וסרטונים חדשים היכנסו לעמוד הפייסבוק שלי "ערוץ התבשילים הטובים"!
תהליך ההכנה
טוחנים גס את הבצל ותפוחי אדמה סוחטים ממנו את כל הנוזלים ושמים בכלי גדול.
מרטיבים מעט לחם וסוחטים ממנו את הנוזלים המיותרים ומפוררים אל תוך הכלי.
מוסיפים חצי זר פטרוזיליה קצוצה דקדק .
טוחנים 6-7 שיני שום יחד עם חצי זר פטרוזיליה ומוסיפים אל תוף הכלי שתי כפות מהחליטה הזאת ושומרים את השאר בצנצנת במקרר. אפשר להשתמש בזה לתבשילים נוספים.
חותכים לקוביות קטנות 400 גרם (פרפר) חזה עוף, ומוסיפים לכלי. אפשר להשתמש גם במעט בשר טחון.
מפרידים 3 ביצים כאשר את החלמון מוסיפים אל התערובת ואת החלבון שומרים לאחר-כך.
אל התערובת מוסיפים ככף מרק עוף, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית כורכום, כפית פפריקה ואז מערבבים היטב את התערובת.
לאחר ערבוב יסודי של התערובת מועכים עגבנייה ומוסיפים אל התערובת ואז ממשיכים לערבב.
חותכים וממליחים תפוח אדמה גדול לפרוסות דקות מטרת החיתוך היא ליצור רצועות שישמשו כמעטפת לקציצה. אני נוהגת לפרוס גם חציל. לא נהוג להכין כעבורות עם חציל על פי המסורת, אבל זה טוויסט קטן שהמצאתי והילדים אוהבים.
לאחר מכן שוטפים את התפוחי אדמה שחתוך לרצעות ומסננים אותן.
מהתערובת שהכנו מכינים כדורים בכף היד ועוטפים בפרוסות הרצועות תפוחי האדמה (או החצילים למי שהחליט להוסיף.) ואז טובלים ומצפים בקמח.
לחלבוני הביצים ששמרנו קודם, מוסיפים מעט מרק עוף וקצת כוסברה עם שום ממה שנשאר ואז מערבבים.
לאחר מכן מצפים את הקציצות בחלבונים ומכניסים אותן למחבת מלאה בשמן עמוק על אש בינונית עד גבוהה שהורתחה מראש.
את הקציצות מטגנים עד שהגוון שלהן נהיה מוזהב או חום, והרי לכם כעבורות טוניסאיות מושלמות כמיטב המסורת!
את הכעבורות אפשר להגיש כמו שהן או ברוטב. נהוג לאכול אותם עם הקוסקוס של יום שישי.
בתאבון!
לחצו כאן למתכון וסרטון לתבשיל כעבור ברוטב!
פסח באופק? יש גם גרסה כשרה לפסח!
אני כל כך שמחה ומפרגנת על הפוסטים שלכם על מאכלים טוניסים. הורי גם טוניסאים ויש כל כך מעט פירסום על האוכל הטוניסאי.
ישר כוח עוכבת
תודה רבה
כל הכבוד שאת משתפת ושומרת על המסורת
תודה רבה
היי, יש לך אולי מתכון לכפיתות מסורתיות צמחוניות, וגם כאלה שיכולות להתבשל ברוטב במקום לטגן/לאפות אותן?
היי,
בקרוב יעלה באתר מתכון לכפיתות צמחוניות ברוטב.
עקבי אחר האתר.
אוהבת את המתכונים שלך שמזכירים לי בית וילדות.
גם אני שייכת למשפחת חביב
יש מצב שמשפחה?
מוסיפה
שהוריי ממוצא טוניס
מזכיר לי את הילדות ומעט מאוד מזכירים את האוכל הטוניסאי
את טוחנת את תפוחי האדמה הקטנים ומהגדול חותכת פרוסות לקציצות כמו במפרום? לא מובן ההסבר
ורדית יקרה: את נפלאה. האם יש לך מתכון לכעבאר בשבש – קציצות תוניסאיות עם שומר. תודה רבה.
אשמח לשליחת מתכונים וסרטונים.
תודה רבה.