כעכים פריכים
עוגיות כעכים פריכים וטעימים בתוספת של שומשום ושברי אגוזים מתכון מושלם
עוגיות ממכרות ומושלמות לטבול בקפה של אחר הצהריים.
מתכון שהייתה מכינה אימא שלי. תמיד על השיש הייתה קופסת עוגיות הכעכים.
גודל כוס 220 מ"ל.
זמן אפייה 20-30 דקות.
180 מעלות.
חומרים
- 4 ביצים בגודל M.
- 5 כוסות קמח בערך.
- 1 כוס שמן.
- 1 כוס סוכר.
- 2 סוכר וניל או כפית תמצית וניל.
- 1 אבקת אפייה.
- ½ כוס שברי אגוזים.
- 1 כוס שומשום.
אופן ההכנה
תחילה מנפים את הקמח.
בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את הביצים והסוכר ומערבבים כדקה עד לקבלת בלילה אחידה.
מוסיפים את השמן, אבקת אפייה, סוכר וניל, חצי כוס שומשום, שברי אגוזים ואת הקמח מוסיפים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד רך ומעט דביק.
נותנים לבצק לנוח עד כחצי שעה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
על משטח עבודה שופכים את שארית השומשום ומרדדים את הבצק ויוצרים עיגולים של כעכים ומטמיעים בהם את השומשום .
מסדרים נייר אפייה על מגש ומניחים את העיגולים אחד ליד השני במרחק .
ומכניסים לתנור לזמן אפייה של כ 20 דקות או עד להזהבה והשחמה.
לאחר זמן האפייה להוציא ולצנן היטב לקבלת כעכים פריכים.