כרוב ממולא
החומרים
- 1 כרוב.
- חצי זר פטרוזיליה.
- חצי זר כוסברה.
- 1 בצל ענק.
- 3-4 שיני שום.
- חצי פרפר חזה עוף.
- חצי כוס אורז.
- כפית פפריקה.
- כפית פלפל שחור גרוס.
- מלח.
- חצי כפית כורכום.
- 1 כף רסק עגבניות.
רוטב
- 4 כפות רסק עגבניות
- 2 שיני שום.
- כף פפריקה מתוקה או חריפה.
- כפית פלפל שחור גרוס.
- חצי כפית כורכום.
- מלח או מרק עוף.
אופן ההכנה
תחילה מקפיאים ללילה שלם את הכרוב ובבוקר מוציאים מהמקפיא.
לאחר שהכרוב הפשיר מפרידים ממנו בעדינות את העלים ומניחים בצד.
מקצצים דקדק את הבצל, את הפטרוזיליה הכוסברה ושמים בקערה.
חותכים לקוביות קטנות את חזה העוף או בשר טחון או חתיכות בשר שבושלו מראש (למי שמעדיף בשר).
כותשים את השום, ושוטפים ומסננים את האורז ומוסיפים אותו לתערובת.
מערבבים הכול יחד ומוסיפים את התבלינים ומוסיפים את הרסק עגבניות ושוב מערבבים היטב היטב.
טועמים ומתקנים במידת הצורך.
מניחים מהתערובת בלב העלה מקפלים פנימה את שתי הקצוות מימין ומשמאל ומגלגלים פנימה וכך מכינים את כולם.
מכינים את הרוטב.
בסיר שטוח שמים שמן ושום ומוסיפים את הרסק עגבניות ומדללים במעט מים ומטגנים ומערבבים עד לקבלת סלסה.
לאחר שהסלסה מיטגנת היטב, מוסיפים את הפפריקה ומניחים את כל הממולאים פנימה בעדינות ומוסיפים מים תבלינים ומביאים לרתיחה על אש בינונית ומנמיכים עד שזה מתבשל והרוטב מצטמצם ונעשה סמיך.
למתכון לעסבנה – מעיים ממולאים בנוסח טוניסאי