לאפה ביתית
מתכון פשוט ומפורט להכנה של לאפה ביתית מגולגלת עם מילוי גרגירי בשר טחון וסלטים. כולל הוראות הכנה ללאפה, המילוי והסלטים.
חומרים:
- 700 גרם קמח מנופה
- כפית מלח
- כף וחצי שמרים
- 2 כפות שמן זית
- כוס וחצי מים לערך
המילוי
- 2 בצלים גדולים
- שמן
- 250-300 גרם בשר טחון
- מרק עוף או מלח
- פלפל שחור גרוס
סלטים
סלט רצועות בצל וסומק
- 1 בצל
- מעט סומק
- לימון
- שמן
- מלח לפי הטעם
אופן הכנת הסלט:
חותכים בצל לרצועות שוטפים היטב ומתבלים בלימון, מלח, שמן, וסומק ומערבבים היטב
סלט פטרוזיליה ובצל:
- כחצי זר פטרוזיליה קצוץ דק
- בצל ענק קצוץ דק
- שמן
- מלח
- לימון
אופן הכנת הסלט:
מקצצים בצל ופטרוזיליה ומתבלים בשמן, מלח, ולימון, לפי הטעם ומערבבים היטב.
אופן הכנת הלאפה:
בקערה גדולה מנפים קמח בערך כ- 3 כוסות של 240 מ"ל.
מוסיפים בהדרגה את השמרים, השמן המלח והמים ומערבבים היטב . לאחר שהבצק התגבש ונהפך להיות גמיש רך ונוח לעבודה.
מכסים אותו במגבת נקייה ונותנים לו לתפוח כחצי שעה.
במהלך ההתפחה נכין מראש את מילוי הבשר והסלטים שיכנסו בהמשך פנימה.
בחזרה לבצק , לאחר כחצי שעה בודקים את הבצק שנפחו גדל ותפח.
משמנים את משטח העבודה וגם הידיים על מנת שיהיה קל ונוח לעבוד עם הבצק. הוא עשוי להיות דביק ולא נוח השמן מקל על העבודה.
בידיים משומנות היטב קורצים מהבצק עיגולים בגודל בערך של כדור פינג-פונג , ולאחר מכן פותחים אותם על המשטח המשומן בעזרת מערוך או הידיים דקדק ומעבירים למגבת. עדיף להכין כמה שיותר ובזמן ההכנה הן תופחות ונוצרים בועות בלאפה במהלך תהליך הבישול.
משמנים בשמן זית מחבת ושמים על אש בינונית וכשהמחבת חם מניחים את הלאפה מס' דקות ואז הופכים אותה לצד השני בעזרת היד או מלקחיים.
לוקחים מגבת מטבח נקייה ושמים את הלאפה מיד בתום ההכנה ומכניסים לתוך שקית ניילון וסוגרים. שוב עושים לאפה באותה הפעולה ומכניסים לתוך המגבת והשקית וסוגרים, פעולה זו חשובה מאוד על מנת לשמור על טריות ולחות הלאפה שכן היא מתייבשת מהר ומאבדת את טעמה.
טיפ חשוב מידי פעם משמנים את המחבת.
אופן הכנת המילוי בשר:
מקצצים בצל דקדק ובמחבת פסים חם ומשומן שמים את הבצל הקצוץ ומניחים לו להטגן עד לצבע זהוב עד חום.
מערבבים היטב מידי פעם בעזרת כף מעץ ולאחר שהבצל היטגן מזיזים הצידה את הבצל כך שהמרכז ריק מבצל ושמים את הבשר פנימה בגוש אחד כדי שייחרך משני צידיו ואז מערבבים הכול יחד ושופכים את התיבול בהתאם לטעם האישי. .
לאחר שהכול מוכן מורחים חומוס וגם אריסה חריפה או פיקנטית על הלאפה, מוסיפים מהבשר, ומהסלטים, מקפלים את החלק התחתון פנימה, ומגלגלים את הלאפה על הכול יחד אפשר להוסיף טחינה, ולימון כבוש.
בתיאבון.