לאפות ביתיות
לאפות טריות ביתיות וטעימות מתכון קל ומושלם ללאפה
החומרים
- ½ ק"ג קמח.
- ½ 1 כוס מים.
- 1 כף שמרים.
- 1 כפית מלח.
- 4 כפות שמן זית.
- 1 כפית סוכר.
אופן ההכנה
תחילה ממיסים את השמרים והסוכר בכוס מים מערבבים היטב עד להתפרקות החומר וממתינים מס' דקות עד לתסיסה.
בקערת המיקסר מנפים את הקמח ויוצרים גומה באמצע, ויוצקים לתוכה את תסיסת השמרים ומערבבים מוסיפים את השמן ושאר המים ומערבבים היטב.
מוסיפים את המלח ומאחדים את כל הבצק .
משמנים את הקערה ומכסים בניילון נצמד על מנת שלא ידבק בדפנות.
מתפיחים במקום חמים כרבע שעה.
אפשר להכין לבנתיים סלט פאתושי סלט ירקות טריים וקרוטונים פריכים
לאחר שהבצק תפח מעט, מעבדים ולשים היטב את הבצק ומחלקים אותו לכדורים בגודל ביצה בערך8-10 יחידות ומניחים בתוך מגש משומן בנדיבות.
מכסים את המגש במגבת נקייה ושוב מתפיחים כחצי שעה.
מחממים מחבת טפלון על הגז ועל משטח משומן היטב לוקחים כדור בצק ופותחים ביד את הבצק ומשטחים אותו. בעובי של חצי סנטימטר.
ומניחים אותו בעדינות על המחבת החמה מאוד להיזהר מהחום. .
לבנתיים מכינים עוד לאפות כמה שאפשר.
טיפ: ככל שזמן ההמתנה יארך בזמן פתיחת הבצק ללאפה כך התוצאה תהיה מושלמת ללאפה עם בועות .
קולים שתי דקות בכל צד בערך. תלוי בעוצמת החום והלהבה.
מוציאים בעזרת מלקחיים ומניחים על מגבת נקייה ומכסים על מנת שישמר עם החום והלחות ולא יתייבש.
ניתן להוסיף פנימה רצועות חזה עוף בבצל מטוגן לצפייה במתכון רצועות חזה עוף.
רצועות חזה עוף
לצפייה למתכון מילוי ללאפה
לאפה ביתית במילוי גרגירי בשר טחון וסלטים
בהצלחה